Redactie - De geboorte van de Rivier. Verhalen uit Afrika.

Schrijver:
Titel: De geboorte van de Rivier. Verhalen uit Afrika.
ISBN: 9789026908859
Taal: Nederlands
Uitgever: Van Holkema & Warendorf/Novib
Bijzonderheden: 1993, paperback, 83 pp. Illustraties: Luiz Henrique Yudo.
Prijs: € 5,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Deze verhalen zijn uitgegeven in het kader van 'Het Jaar van de Inheemse Volken', en zijn ook bruikbaar in het onderwijs (er bestaat een docentenhandleiding, wordt niet aangeboden). Het gaat om 13 korte verhalen die generaties lang mondeling zijn overgeleverd en daarom lenen ze zich ook goed om voor te lezen. Eenvoudig taalgebruik maakt de meeste verhalen ook toegankelijk voor kinderen, maar ze zijn primair bedoeld voor volwassenen. Elk verhaal kent een bronvermelding en heeft een korte inleiding. De verhalen staan op zich en worden niet in een groter kader gezet (veelal zijn er overeenkomsten in volksverhalen uit verschillende landen, continenten). Thema's zijn o.a.: de geesten van voorouders, vruchtbaarheid (van de mens én van het land), hebzucht, angst en ziekte. Alle verhalen komen uit 'zwart' Afrika, ze komen van volken met een eigen taal en een eigen cultuur. Opvallend is dat de meeste volkeren een ondergeschikte rol innemen en vaak tot de meest kwetsbare bevolkingsgroepen horen. Simpele houtsneden sluiten uitstekend aan bij de sfeer van de verhalen. Vanaf ca. 14 jaar.
Verder lezen

De boekenzolder uit Sellingen

Logo De boekenzolder

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij De boekenzolder

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met De boekenzolder
  • Na uw bestelling ontvangen u en De boekenzolder een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van De boekenzolder vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • De boekenzolder kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.