Verstegen, Math - De Indische Zeeherberg. De stichting van Zuid

Schrijver:
Titel: De Indische Zeeherberg. De stichting van Zuid-Afrika door de VOC.
ISBN: 9789028826809
Taal: Nederlands
Uitgever: Europese Bibliotheek, Zaltbommel
Bijzonderheden: Gebonden, 2001, 136 blz. Met foto's, facsimile's, tekeningen, kaarten en een index. Naam en datum op schutblad.
Prijs: € 7,50 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
De Republiek Zuid-Afrika dankt haar ontstaan aan een beslissing van de V.O.C. in 1651 om een verversingsstation te vestigen aan de zuidpunt van Afrika voor haar schepen naar en van Indië. In dit fraai uitgevoerde boek worden de eerste vijftig jaren - met Jan van Riebeeck als stichter - van de V.O.C.-vestiging levendig beschreven, waarbij ook de omgang met de plaatselijke bewoners aandacht krijgt. Teneinde één en ander in een context te plaatsen behandelen de eerste drie hoofdstukken de voorgeschiedenis van deze 'zeeherberg'. In een drietal bijlagen krijgen de bestuurlijke verhoudingen, de verhoudingen met Europese concurrenten en de scheepstypen die het station aandeden de nodige aandacht. Het werk is voorzien van voetnoten, een register van persoons- en scheepsnamen, een lijst van gebruikte bronnen en literatuur. Tenslotte worden nog biografische gegevens verstrekt van in het boek voorkomende personen en een verklarende lijst van scheepstermen. Het werk is voorzien van reproducties van afbeeldingen en kaarten (kleur en zwart-wit).
Verder lezen

BoekenWO2 uit Raalte

Logo BoekenWO2

Bij aankoop van 3 tot 5 boeken 10 % korting. Vanaf 6 boeken 20 % korting.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Verstegen, Math - De Indische Zeeherberg. De stichting van Zuid-Afrika door de VOC.

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij BoekenWO2

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met BoekenWO2
  • Na uw bestelling ontvangen u en BoekenWO2 een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van BoekenWO2 vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • BoekenWO2 kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.