Alex, Marlee / Griffioen, Elma Jose Perez Montero (illustratie)

Schrijver:
Titel: Debora een vrouw die een heel volk bij God terugbracht
ISBN: 9789029708746
Taal: Nederlands
Uitgever: Uitgeverij J.H. Voorhoeve / Stichting Kinderwerk Thimoteüs Eindhoven1e druk 1988 9029708743 9789029708746
Bijzonderheden: geb. hardcover 32pp. zeer goed, schitterend geïllustreerd in kleur
Prijs: € 6,00
Verzendkosten: € 4,00 (binnen Nederland)
Meer info:
Na een algemene inleiding over de serie waarin dit bijbelverhaal is verschenen, volgt de geschiedenis van de richteres Debora. Haar kennis doet ze op door het luisteren naar de gesprekken van de mannen en het bevragen van haar vader. Daardoor kan ze als volwassene haar volksgnoten onderrichten en het oproepen naar God terug te keren. Ze geeft het volk nieuwe moed en stelt Barak aan als legeraanvoerder. Niet hij echter doodt de vijandelijke generaal, maar de vrouw Jael. De episode waarin dit laatste verteld wordt, is mij in zijn gedetailleerdheid (in tekst en illustratie) te gruwelijk voor (jonge) lezers. Verder wordt het verhaal in eigentijdse, frisse taal verteld; bevreemdend werkt in dat verband het gebruik van de (ouderwetse) naam Jehova voor God i.p.v. de meer gebruikelijke Jahweh. De mooie illustraties in pasteltinten geven goede informatie over de achtergrond, waartegen dit verhaal zich afspeelt. Vanaf ca. 9 jaar.
Verder lezen

hasselman uit Breda

Logo hasselman

Levering binnen Nederland ( 4 euro verzendkosten ) Levering binnen de EU is mogelijk bij bestellingen vanaf 15 euro plus bijkomende internationale verzendkosten. Afhalen is niet mogelijk.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Alex, Marlee / Griffioen, Elma     Jose Perez Montero (illustratie) - Debora    een vrouw die een heel volk bij God terugbracht

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij hasselman

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met hasselman
  • Na uw bestelling ontvangen u en hasselman een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van hasselman vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • hasselman kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.