Deze titel kan niet worden besteld.
Deze titel kan nu niet besteld worden. Probeer het later opnieuw

Arthur Japin - De gevleugelde

Schrijver:
Titel: De gevleugelde
ISBN: 9789029538961
Taal: Nederlands
Uitgever: De Arbeiderspers, 2015, eerste druk
Bijzonderheden: Zeer net linnen gebonden boek,, 320 pag.
Prijs: € 6,50 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Samenvatting
Alberto Santos-Dumont groeit op in de afgelegen binnenlanden van Brazilië. Hij droomt ervan te kunnen vliegen zoals de helden in de boeken van Jules Verne. Wanneer hij ontdekt dat hun avonturen verzonnen zijn, legt hij zich daar niet bij neer. Hij vertrekt naar Parijs, zet de werkelijkheid naar zijn hand, en wordt de eerste mens die door de wolken navigeert.

De ware geschiedenis van deze vergeten pionier en zijn gestolen hart voert van Zuid-Amerika naar de Parijse belle époque – een spectaculaire historische roman.

Hoe verbeeldingskracht en passie de wereld kunnen veranderen!
Recensie(s)
Historische roman over de Braziliaanse luchtvaartpionier Alberto Santos-Dumont (1873-1932), met als motto dat verbeelding ons vleugels geeft. Hoofdstukken waarin men probeert zijn fysieke hart te behouden als protest tegen het misbruiken van het lichaam voor propagandadoeleinden door dictator Vargas worden afgewisseld met de geschiedenis van de geboorte van de luchtvaart door de excentrieke Alberto. Met een even inventieve ingenieursgeest als zijn vader en geïnspireerd door de boeken van Jules Verne wil Alberto wereldvrede brengen door het ontwerpen van grensoverschrijdende "vlieg-tuigen'. In Parijs wordt hij samen met zijn mecanicien en minnaar Albert Chapin wereldberoemd, onder meer door in 1906 de eerste te zijn die een gemotoriseerde vlucht maakt. Dit boek van de bekende Nederlandse schrijver (1956) leest lekker weg, maar is door de critici verdeeld ontvangen, met als terechte kritiek dat een en ander nogal vlak en onuitgewerkt is. Zo komt de hoofdpersoon niet echt tot leven en blijf je het voorwerk nog te veel zien. Met een nawoord van de auteur.

J. Hodenius
Verder lezen

Ankerboek uit Uithuizermeeden

particulier
DE REKENING WIL NOG WEL EENS IN DE SPAM BELANDEN DUS ALS u BINNEN 3 DAGEN NIETS HOORT KIJK DAAR DAN EVEN
Ankerboek is een Algemeen antiquariaat.

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Arthur Japin - De  gevleugelde