Yeoman, John (tekst) en Quentin Blake (illustraties) - Boemelja

Schrijver:
Titel: Boemeljans dans
ISBN: 9789032103484
Taal: Nederlands
Uitgever: Bekadidact, ISBN 9032103482
Bijzonderheden: hardcover, 1991, 30pp, in zeer goede staat, foto=boek
Prijs: € 4,95 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Ken je het verhaal Boemeljans dans? Het is een verhaal van John Yeoman (met tekeningen van Quentin Blake, die vaak voor Roald Dahl tekende). Een jongetje dat minstens zeven moet zijn, maar de lengte heeft van een tweejarige gaat alleen naar zijn opa en oma. Het is een snikhete dag en zijn moeder geeft hem genoeg te drinken en wat lekkers mee voor onderweg. Ook stopt ze appels en peren uit de tuin in zijn rugzak voor zijn grootouders. Ze vraagt Boemeljan of hij nog weet hoe hij bij zijn opa en oma moet komen. “Ja hoor,” zegt Boemeljan: “het laantje uit, door de weide, over het hek, langs de boomgaard, over de stenen in de beek, om de watermolen heen, de heuvel op en de straatweg af naar het marktplein.” Zijn moeder is gerustgesteld en Boemeljan vertrekt. Hij loopt niet, hij danst in de zengende hitte. Dat gaat met gemak. Vervolgens komt hij op elk herkenningspunt op de route marktlui tegen die geen idee hebben hoe ze met hun marktwaar, palingen, wasknijpers, een varken , ganzen, bloemen of wat dan ook, op de markt moeten komen. Telkens weer zegt Boemeljan: “Dansen! Gewoon dansen naar de markt!” en zo ontstaat er een steeds langer wordende bonte stoet met dansende mensen en dieren op weg naar de markt. Laatst bedacht ik me ineens dat ik Boemeljans truc ook regelmatig inzet. Als we ergens heen gaan, te voet, en Mirre “op, op!” zegt of Jip “Optillen, optillen!” roept, of nog erger ze roepen om het hardst en ik zie het op dat moment niet zitten. Dan zeg ik: “Laten we voetje doen!” en dan begint het liedje:
“Voetje, voetje, voetje, wat ga je doen?
Voetje, voetje, voetje in je mooie schoen?
Gaan we lopen, lopen, lopen
lopen op mijn voeten
stampen, stampen, stampen
stampen op mijn voeten
springen, springen, springen
springen op mijn voeten
en………..rennen!!!”
Hand in hand lopen, stampen, springen en rennen we met zijn drieën door de straat. De kinderen kunnen er geen genoeg van krijgen. Gelukkig maar, want zo komen we – ook met deze warmte – uiteindelijk zonder morren op de plaats van bestemming aan.
Verder lezen

Fleurs Kinderboeken

zakelijk

Fleurs Kinderboeken uit Alkmaar

Logo Fleurs Kinderboeken

Welkom bij Fleurs Kinderboeken!
Na het plaatsen van uw bestelling ontvangt u van mij binnen 24 uur een ontvangstbevestiging met nadere gegevens over betaling en verzending van het boek (als een boek door de brievenbus past, zijn de verzendkosten binnen Nederland via PostNL € 4,35; naar België zijn de verzendkosten via DPD € 7,00 voor een pakket tot 3 kilo, ook als het niet door de brievenbus past).
Let op dat mijn mail in uw SPAM-box terecht kan komen!
Groetjes van Fleur

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Yeoman, John (tekst) en Quentin Blake (illustraties) - Boemeljans dans

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Fleurs Kinderboeken

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Fleurs Kinderboeken
    Dit boekwinkeltje is een zakelijke verkoper. Hierdoor heeft u o.a. herroepingsrecht waarmee u het boek binnen 14 dagen na ontvangst retour kunt sturen. Verder lezen.
  • Identiteit verkoper:
    Fleurs Kinderboeken
    Kamer van Koophandel nummer: 76996484
    NL003133243B47
  • Na uw bestelling ontvangen u en Fleurs Kinderboeken een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Fleurs Kinderboeken vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Fleurs Kinderboeken kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.