Roosmalen, Marcel van - Geen brug te ver Het Arnhem van Marce

Schrijver:
Titel: Geen brug te ver Het Arnhem van Marcel van Roosmalen
ISBN: 9789029090773
Taal: Nederlands
Uitgever: Meulenhoff
Bijzonderheden: 2015 / paperback / 207 pag. / 287 gram / gelezen en in goede staat
Prijs: € 10,00
Verzendkosten: € 3,85 (binnen Nederland)
Meer info:
Humor en zelfrelativering – een van de beste columnisten van Nederland schreef een ode aan zijn geboortestad Arnhem

Arnhem is onder meer bekend om zijn Rijnbrug, de slag tijdens de Tweede Wereldoorlog die een groot deel van de stad verwoestte, Burgers’ Zoo, het Openluchtmuseum, de trolleybus, Arnhemse meisjes en het park Sonsbeek. Maar het is vooral de stad waar Marcel van Roosmalen is geboren en getogen. En als hij zijn geboorteplaats opnieuw mocht kiezen, zou het weer deze stad zijn.

Iedereen weet waar de Amsterdammer voor staat, de Hagenees of de Rotterdammer, maar wat maakt een Arnhemmer tot een echte Arnhemmer? Volgens Van Roosmalen zijn dat op de eerste plaats de humor en zelfrelativering. Typerend is ook dat de Arnhemmer altijd het zwartste scenario als uitgangspunt neemt voor zijn doen en laten, dan kan de rest alleen nog maar meevallen. En hij onderscheidt zich door zijn directe manier van communiceren: waar ze elders een smoes verzinnen, windt de Arnhemmer er geen doekjes om. En wat te denken van het motto: je beste vriend dat ben je zelf?

Met Geen brug te ver schreef Marcel van Roosmalen een geestige liefdesverklaring aan Arnhem en zijn inwoners.


De pers over Geen brug te ver

‘Geen brug te ver is een geestige, maar ook aandoenlijke ode aan de “kleinstad” en de inwoners.’ Dagblad de Limburger

‘Het zit ‘m bij de Arnhemmer in de humor en de zelfrelativering. In een nuchtere, directe zwartgalligheid – de Amsterdammer min de grote bek, zeg maar.’ HP/De Tijd

‘Van Roosmalen heeft precies de juiste toon te pakken.’ Arnhems Historisch Tijdschrift
Recensie(s)
In deze 73 columns van gemiddeld twee pagina's staan de Gelderse hoofdstad Arnhem en het dorp Velp centraal. Geboren in de Arnhemse wijk Presikhaaf en later met zijn ouders verhuisd naar een nieuwbouwwijk in het nabijgelegen Velp-Zuid, gaat de auteur studeren in Nijmegen. Daarna verhuisd naar Amsterdam blijft Arnhem voor hem de mooiste stad. De columns gaan onder andere over opvallende plekken in Arnhem als Winkelcentrum Presikhaaf, Klarendal, aard en karakteristiek gedrag van 'Ernummers', bezoek aan zijn ouders, voetbalclub Vitesse. De laatste 25 pagina’s zijn gewijd aan de in 2013 overleden voetballer-trainer Theo Bos. De in Arnhem geboren en in Velp opgegroeide journalist (1968), vaste columnist van Nrc.next en de VARA-gids, schreef drie boeken over Vitesse, onder andere het met de Nico Scheepmakerbeker bekroonde 'Je hebt het niet van mij' (2007). De eerder in de VARA-gids en het Volkskrant-magazine verschenen columns lezen heel plezierig en kijken met enige kritiek maar ook met nostalgie naar stad, regio en bewoners. Daardoor extra boeiend voor (oud) Ernummers. Blauw omslag met gestileerde witte Arnhemse John Frostbrug.
Verder lezen

Koos Tak uit Zevenaar

zakelijk

Logo Koos Tak

Veel literatuur, filosofie, kunst en wetenschap voor den mensch.
VERBA VOLANT, SCRIPTA MANENT (woorden vervliegen, het geschreven woord blijft)
Posttarieven 2024:
NEDERLAND:
Brievenbuspost (38x26,5x3,2 cm) afhankelijk van gewicht:
- 100 gram tot 2 kilo € 3,85
Pakketpost via postnl: € 7,70 (tot 10 kilo)
Verzending via DHL ook mogelijk.
Buitenland:
BELGIË: € 8,15 via DPD

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Roosmalen, Marcel van - Geen brug te ver   Het Arnhem van Marcel van Roosmalen Roosmalen, Marcel van - Geen brug te ver   Het Arnhem van Marcel van Roosmalen Roosmalen, Marcel van - Geen brug te ver   Het Arnhem van Marcel van Roosmalen

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Koos Tak

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Koos Tak
    Dit boekwinkeltje is een zakelijke verkoper. Hierdoor heeft u o.a. herroepingsrecht waarmee u het boek binnen 14 dagen na ontvangst retour kunt sturen. Verder lezen.
  • Identiteit verkoper:
    Boekensalon Koos Tak
    Kamer van Koophandel nummer: 67601944
    NL001530193B08
  • Na uw bestelling ontvangen u en Koos Tak een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Koos Tak vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Koos Tak kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.