Carmiggelt, S. - Allemaal onzin

Schrijver:
Titel: Allemaal onzin
ISBN: 9789029511285
Uitgever: Arbeiderspers
Bijzonderheden: 1994, hardcover met s.o. goede staat
Prijs: € 5,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Samenvatting
* Er staat van alles in. Dingen die zo gebeuren in het dagelijks leven. En ook dingen die niet gebeuren kunnen - zogenaamde kolder. Die heb ik allemaal bij elkaar gezet, zodat mensen die niet van kolder houden gemakkelijk deze hele afdeling tegelijk kunnen overslaan. - S. CARMIGGELTHet enorme belang van S. Carmiggelts werk behoeft geen betoog. Het ligt daarom voor de hand dit werk, integraal en naar de eerste druk van elke bundel, in een nieuwe uitgave te publiceren. Zo blijft het Carmiggelt-oeuvre, dat niet alleen literair-historisch van grote betekenis is maar onverminderd weet te boeien en te ontroeren, voor oude en nieuwe Carmiggelt-lezers beschikbaar.Allemaal onzin verscheen voor het eerst in 1947, een jaar na de succesvolle eerste Carmiggelt-bundel Honderd dwaasheden. De kern van het boek wordt gevormd door de stukjes die Carmiggelt onder het pseudoniem Kronkel na de oorlog in Het Parool heeft geschreven.
Toon minder
Recensie(s)
Herdruk van het tweede deel van de als 'integraal' gepresenteerde Carmiggelt heruitgaven (de eveneens uit 1947 stammende bundel 'Kronkel's kronkelpaden' is vreemd genoeg overgeslagen). 'Allemaal onzin' bevat 63 kronkels plus een inleiding, waarin de auteur zijn proza kleineert tot 'journalistieke kortademigheid'. Opvallend is dat de meeste verhaaltjes, ze zijn meer dan een halve eeuw oud, de tand des tijds goed doorstaan hebben, en dat Carmiggelt ook daar waar hij geen hogere ambities lijkt te koesteren dan de lezer te laten schateren, veel zorg besteedt aan stijl en woordkeus. De kronkels in 'Allemaal onzin' zijn naar thema ingedeeld. 'Pas op - Kolder' bevat het verhaal 'De erepoort', een vroege Carmiggelt-klassieker. De bundel wordt besloten met een reeks raadgevingen onder de noemer 'Doe dat nooit!'. De laatste daarvan luidt: 'Word nooit stukjesschrijver' - een advies dat kennelijk bedoeld was om de concurrentie te ontmoedigen, want zelf bleef Carmiggelt gelukkig nog decennia doorgaan met het schrijven van zijn 'stukkies'. Verzorgde compacte gebonden uitgave; kleine druk.
Verder lezen

boekenbinder

Logo boekenbinder

De opbrengst van Boekenbinder komt ten goede aan museumhoeve Overslot, dé culturele ontmoetingsplek van de Egmonden, met een schelpenmuseum, etnografica en laagdrempelige kunst en cultuur van hoog niveau! Ieder weekend van 14.00 tot 18.00 vrij te bezoeken op de Slotweg 42 te Egmond aan den Hoef.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Carmiggelt, S. - Allemaal onzin

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij boekenbinder

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met boekenbinder
  • Na uw bestelling ontvangen u en boekenbinder een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van boekenbinder vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • boekenbinder kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.