Gijsen, Marnix - Zes van Marnix Gijsen

Schrijver:
Titel: Zes van Marnix Gijsen
Taal: Nederlands
Uitgever: Tijl - Zwolle, Erven J.J. in samenwerking met À.A.M. Stols en J.P. Barth
Bijzonderheden: 1e druk uit 1964, Rood hard kaft, goed, 463 bldz Inhoud: Het Huis - 1925 Joachim van Babylon - 1947 Goed en kwaad - 1950 Wat de dag meebrengt - 1954 Er gebeurt nooit iets - 1956 Mijn vriend de moordenaar - 1958
Prijs: € 3,75
Verzendkosten: € 6,95 (binnen Nederland)
Meer info:
Bevat de titels 'Joachim van Babylon', 'Goed en Kwaad', 'Er gebeurt nooit iets', 'Wat de dag meebrengt'. 'Mijn vriend de moordenaar' en 'Het huis'.

Joachim van Babylon
p zijn licht-ironische manier vertelt Gijsen de geschiedenis van 'Suzanna in het bad' uit de apocriefe boeken van het Oude Testament, en bijster bijbels is zijn verhaal niet. Na de dood van zijn vrouw, toonbeeld van deugdzaamheid, doet Joachim in een wrange biecht het verhaal van hun leven uit de doeken. Zoals Suzanna niet in staat was om werkelijk lief te hebben, zo raakte ook Joachim weliswaar ontvlamd door haar schoonheid maar niet door echte liefde.

Goed en kwaad
Goed en kwaad, Marnix Gijssens eerste "Amerikaanse" roman, is een boek over de niet te slechten barrières die tussen mensen kunnen bestaan. Een kantoorbediende, Hugo Walters, heeft zich ontfermd over het lot van de aan drank verslaafde schilder Harry Talmadge, de onberekenbare, door het leven ontgoochelde. De botsing van hun tegengestelde karakters maakt dat de één de ander in zijn wezen aantast, dat de grenzen tussen goed en kwaad vervagen. Bestaan er eigenlijk wel duidelijke grenzen tussen goed en kwaad?

Er gebeurt nooit iets
Deze roman,bekroond met de Staatsprijs van Belgie speelt zich af in New York en beschrijft het verloop van een liaison tussen de kachelstoker van een flatgebouw, Anthony Lusch en de madame in ruste Angela, een frivole vrouw, die vroeger haar bestaan vond in het oudste beroep van alle tijden.

Wat de dag meebrengt
Bladen uit een dagboek.

Mijn vriend de moordenaar
In Mijn vriend, de moordenaar staat, net als in Jacqueline en ik, het conflict tussen de ambtelijke functie en het humane gevoel centraal.

Het huis
Een bundel anekdotische verzen, die stuk voor stuk een zedenles illustreren.
Verder lezen

ASSELT uit Zutphen

particulier
Binnen 3 dagen krijgt u bericht van mij, als dat niet zo is kijk u dan in de SPAM van u mail.
Als u vragen heeft over het boek mag u altijd bellen
Met vriendelijk groet,
Boekwinkeltjes Asselt
Bert van Asselt
06-51955398

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Gijsen, Marnix - Zes van Marnix Gijsen

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij ASSELT

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met ASSELT
    Deze verkoper is een particulier, dit heeft invloed op welke rechten voor u als koper ontbreken. Zo heeft u geen herroepingsrecht of conformiteitsrecht. Verder lezen.
  • Na uw bestelling ontvangen u en ASSELT een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van ASSELT vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • ASSELT kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.