Beukema, H - De Canadezen - opmars door Europa tot Pocket Delfz

Schrijver:
Titel: De Canadezen - opmars door Europa tot Pocket Delfzijl
Taal: Nederlands
Uitgever: Maritext Vof , 2020
Bijzonderheden: nw, hardcover, 152 pgs , geïllustreerd met 170 fotos/ill, verz.kn €6,50 / NL
Beschikbaar: 2 exemplaren
Prijs: € 29,50 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
- Aan de hand van 170 foto’s en illustraties, interessante anekdotes en de boeiende verhaaltrant volgt de schrijver niet alleen de Canadezen op de Europese slagvelden, maar geeft het ook inzicht in de persoonlijkheden van de militaire hoofdrolspelers en hun onderlinge verhoudingen.
- Dit boek gaat over de uiterlijk zorgeloze, vlot geüniformeerde Canadese militairen, die ons land in 1945 bevrijdden. Ze vormden met hun zwierige baretten en ongecompliceerde omgangsvormen een ongekend contrast met de stijf geüniformeerde Duitsers, die in de voorbije vijf jaar het Nederlandse straatbeeld hadden bepaald.
- De Canadese militairen – verenigd in het Eerste Canadese Leger – waren vanaf 1939 gemobiliseerd en overgeplaatst naar Groot-Brittannië. Daar werden ze opgeleid voor toekomstige acties op het Europese continent. Na een aantal relatief kleinschalige ondernemingen dienden zich grote operaties aan, zoals landingen op de kust van Sicilië en Italië en op de Franse kust (D-Day).
- In dit boek volgen wij de Canadese gevechtsformaties op hun weg van Zuid- naar Noordwest-Europa. Naarmate zij de Nederlandse grens naderen, verdicht zich het verhaal en komen separate divisies en individuele militairen scherper in beeld. De opmars op Nederlands grondgebied spitste zich in de laatste oorlogsweken toe op doelen in de provincie Drenthe en de bevrijding van de stad Groningen. De acties eindigden met Operatie Canada, de strijd om Pocket Delfzijl, die op 2 mei 1945 werd beslist. Een week later capituleerde het Duitse opperbevel: alle militaire eenheden onder Duits bevel legden hun wapens neer.
- Het boek is mede tot stand gekomen door militair onderzoek van Battlefieldgids Joël Stoppels van de Int.Guild of Battlefield Guides.
Verder lezen

DRG uit Velp

zakelijk

Logo DRG

Airwar & Market Garden Battlefieldtours, boeken & DVD, publicaties, onderzoek, lezingen op gebied van Krijgsgeschiedenis mn. WO2, Luchtoorlog '40-'45, Market Garden '44,
NU 10-20% KORTING OP ALLE OSPREY SOFTCOVER BOEKJES!!!!

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Beukema, H - De Canadezen - opmars door Europa tot Pocket Delfzijl

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij DRG

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
 • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
 • U handelt deze order direct af met DRG
  Dit boekwinkeltje is een zakelijke verkoper. Hierdoor heeft u o.a. herroepingsrecht waarmee u het boek binnen 14 dagen na ontvangst retour kunt sturen. Verder lezen.
 • Identiteit verkoper:
  WK COMM/ DRG
  Kamer van Koophandel nummer: 09178535

  www.fliegerhorstdeelen.nl
 • Na uw bestelling ontvangen u en DRG een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van DRG vermeld
 • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
 • DRG kan betaling vooraf vragen
 • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.