Boschma Geertje - The rise of mental health nursing - a histo

Schrijver:
Titel: The rise of mental health nursing - a history of psychiatric care in Dutch asylums, 1890-1920
ISBN: 9789053565018
Taal: Engels
Uitgever: University Press Uitgeverij te Amsterdam uit 2003 voorin geschreven
Bijzonderheden: Softcorver 324 pagina's 23x15 formaat
Prijs: € 97,50
Verzendkosten: € 3,90 (binnen Nederland)
Meer info:
The Rise of Mental Health Nursing onderzoekt de tegenstrijdigheden in de op het ziekenhuis georienteerde inrichtingszorg, die rond 1900 opkwam. Bovendien illustreert het boek de sociale complexiteit van de psychiatrische zorg. Op basis van archiefmateriaal uit vier Nederlandse psychiatrische inrichtingen onderzocht Geertje Boschma de sociale verbanden die de psychiatrische verpleging rond 1900 kenmerkten. De introductie van nieuwe somatische behandelingsmethoden door psychiaters creeerde destijds een vraag naar verplegend personeel dat geschoold was in somatische zorg. Het opleidingsmodel, dat (overwegend mannelijke) psychiaters ontwikkelden, was gebaseerd op het beeld van de beschaafde vrouwelijke verpleegster uit de middenklasse die competentie en compassie in de zorg verenigden. De nieuwe kansen die hiermee gecreeerd werden voor vrouwen legden tegelijkertijd een beperking op aan de rol van mannen binnen de verpleging.
Verder lezen

De Olde Jan uit Herwen

Logo De Olde Jan

de olde Jan Van alles en nog wat en
donderdag en zaterdag morgen snuffelmorgen .. de olde Jan nu ook op twitter ... er is geen betere buur dan de natuur Januari is de Louwmaand de natuur in Januari : kleumende ijsvogels en bloeiende toverhazelaar & februari - sprokkelmaand .. Maart - Lentemaand .. April, Grasmaand & Filosofiemaand .. Mei, Bloeimaand. Juni Zomermaand. Juli Hooimaand. Augustus Oogstmaand. September Herfstmaand.Oktober, Wijnmaand, November Slachtmaand. December, Wintermaand met Onnozele kinderen .. wilt Uw zeker zijn laat het ons weten dan verzenden wij met bar code , Bezorging vindt plaats via TNT
Verder lezen

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Boschma Geertje - The rise of mental health nursing  -  a history of psychiatric care in Dutch asylums, 1890-1920

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij De Olde Jan

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met De Olde Jan
  • Na uw bestelling ontvangen u en De Olde Jan een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van De Olde Jan vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • De Olde Jan kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.