boekenbinder is momenteel afwezig,boekenbinder heeft de volgende melding achtergelaten:

Wegens verbouwing is Boekenbinder t/m 30-04-2024 afwezig

De verkoper verwacht te reageren na 30-04-2024
Deze titel kan niet worden besteld.
Deze titel kan nu niet besteld worden. Probeer het later opnieuw

Beurden, A. van - Van alles wat meenemen / opvoedingsstijlen in

Schrijver:
Titel: Van alles wat meenemen / opvoedingsstijlen in multicultureel Nederland
ISBN: 9789062833054
Taal: Nederlands
Uitgever: coutinho
Bijzonderheden: 2006, paperback, goede staat
Prijs: € 5,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Samenvatting
`Het is sowieso een hartstikke multiculturele samenleving geworden. Ik denk dat onze kinderen van alles wat moeten meenemen,´ meent een Surinaamse moeder.
Hoe voeden ouders in multicultureel Nederland hun kinderen op? Op deze vraag is natuurlijk geen eenduidig antwoord mogelijk. Verschillen in woon- en leefomstandigheden, in opvoedingsidealen en -doelen, in normen en waarden, in opvoedingspraktijk en in toekomstperspectief leiden tot allerlei verschillende opvoedingsstijlen. En van elke stijl en omgangsvorm valt iets te leren.
Dit boek maakt de resultaten van wetenschappelijk onderzoek naar de opvoeding in autochtone en allochtone gezinnen toegankelijk voor (toekomstige) beroepskrachten die werken met ouders en kinderen. Gegevens over opvoeden en wat ouders daarmee willen bereiken worden in een cultureel-maatschappelijk kader geplaatst, zodat de lezer inzicht krijgt in diverse bevolkingsgroepen en in de diversiteit bínnen deze groepen.
Bij ieder hoofdstuk zijn individuele en groepsopdrachten opgenomen die gericht zijn op situaties in de (toekomstige) beroepspraktijk. Hiermee toetst de lezer de informatie steeds aan zijn eigen waarden, normen en beeldvorming.
Toon minder
Recensie(s)
Nederland is een multiculturele samenleving. Dit studieboek voor (aankomende) beroepskrachten in onderwijs, zorg, welzijn en kinderopvang gaat in op de betekenis van de multiculturele samenleving op opvoedingsstijlen. Het eerste hoofdstuk gaat in het algemeen in op onderwerpen als beeldvorming, stereotypering, migratie en integratie. In volgende hoofdstukken wordt de dominante opvoedingsthema's per cultuur weergegeven. Zo komen de Marokkaanse, Surinaams-creoolse, Turkse, Chinese, Somalische en Nederlandse gezinnen aan de orde. Elk hoofdstuk gaat in op de achtergrond en kenmerken van culturen. Het laatste hoofdstuk gaat in op de betekenis van de beschreven diversiteit voor de beroepspraktijk. Dus hoe moet hier nu mee om worden gegaan? Alle hoofdstukken bevatten aansluitend aan het hoofdstukken een aantal vragen en opdrachten die de lezer aansporen actief aan de slag te gaan met het beschrevene. Het boek is toegankelijk geschreven, bevat foto's in zwart-wit en veel voorbeelden waardoor het prettig leest. Een interessant boek om te lezen of te bestuderen voor mensen die op enige wijze betrokken zijn bij opvoedingstaken.
Verder lezen

boekenbinder uit Egmond-Binnen

particulier

Logo boekenbinder

Let op! Kijk ook in uw map "ongewenste mail". Soms komen berichten van Boekwinkeltjes.nl daarin terecht.
De opbrengst van Boekenbinder komt ten goede aan museumhoeve Overslot, dé culturele ontmoetingsplek van de Egmonden, met een schelpenmuseum en een wunderkammer met etnografica, naturalia en laagdrempelige kunst en cultuur van hoog niveau! Van maart t/m november ieder weekend van 15.00 tot 18.00 vrij te bezoeken op de Slotweg 42 te Egmond aan den Hoef.

De verkoper zal binnen 5 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Beurden, A. van - Van alles wat meenemen / opvoedingsstijlen in multicultureel Nederland