Deze titel kan niet worden besteld.
Deze titel kan nu niet besteld worden. Probeer het later opnieuw

Beenackers, Ad - Oude Emmer, verhoor mijn gebed -150 poëziebes

Schrijver:
Titel: Oude Emmer, verhoor mijn gebed -150 poëziebesprekingen: 500 haiku's, tanka's en dichtregels. Goed exemplaar.
ISBN: 9789074328807
Taal: Nederlands
Uitgever: Uitgeverij IJzer, 2005
Bijzonderheden: Nieuwstaat gebonden, halflinnen, 319 pag., ongelezen
Prijs: € 7,50 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Samenvatting
In dit boek van 150 poëziebesprekingen worden 500 ultrakorte gedichtjes geciteerd, bekeken, geschreven en bewerkt. Het zijn vooral Haiku's en tanka's, zowel uit Japan als oorspronkelijk Nederlandstalig. Om de overeenkomsten en verschillen met andere poëzievormen zichtbaar te maken, worden daarnaast ook andere gedichten aangehaald. Daarbij wordt in het bijzonder aandacht geschonken aan het poëtische aforisme, dat als dichtregel ook furore maakt op gevels en monumenten.
Recensie(s)
Een boek over de haiku en de tanka dat anders is dan eerdere introductieboeken van deze Japanse dichtvormen. Meer in de geest van de tijdschriften in de kringen van dichters en lezers van de haiku en aanverwante vormen. Zo is de auteur geen literator en weet hij zich alleen dichter en lezer, schreef als zodanig ook in tijdschriften. De korte stukjes zijn kleine eenheden waarvoor enkele gedichten bij elkaar gesprokkeld zijn op iets van een thema. Vooral lezer is hij erin, bevlogen lezer en daarbij vrij eigenzinnig: 'Een mooi gedicht is een gedicht waar de lezer iets moois van kan maken'. Vaak noteert hij echter 'Voor mij is...' wat weer iets terugneemt. Hij haalt zijn 'galerie' overal vandaan 'met vindplaats'). Zijn interpretaties zijn zeer persoonlijk, vrijmoedig, soms verrukt (gekoppeld aan eigen ervaringen), ook wel scherp afwijzend, wel eens te banaal, maar telkens met veel humor. Het gaat allemaal zo spelend, ook als hij een gedicht wat 'mooier' maakt ('dat hoort natuurlijk niet maar ik kan het niet laten') en de instemming van althans deze lezer wegvalt, men toch blijft lezen. Hij verwerpt tenslotte ook wel een eigen haiku voor een betere. Zeer toegankelijk. Goed om mee te stoeien in werkgroepen.

Inge Lievaart
Verder lezen

Ankerboek uit Uithuizermeeden

particulier
DE REKENING WIL NOG WEL EENS IN DE SPAM BELANDEN DUS ALS u BINNEN 3 DAGEN NIETS HOORT KIJK DAAR DAN EVEN
Ankerboek is een Algemeen antiquariaat.

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Beenackers, Ad - Oude  Emmer, verhoor mijn gebed -150 poëziebesprekingen: 500 haiku's, tanka's en dichtregels. Goed exemplaar.