Deze titel kan niet worden besteld.
Deze titel kan nu niet besteld worden. Probeer het later opnieuw

Frank van der Heul - Van Kreeftskeerkring tot Kaap de Goede Ho

Schrijver:
Titel: Van Kreeftskeerkring tot Kaap de Goede Hoop - Van spiegeltjes en kralen, piraten en slavernij tot de laatste reis van de Holland-Afrika lijn
ISBN: 9789064103667
Taal: Nederlands
Uitgever: De Boer maritiem ,2002
Bijzonderheden: Zeer nette paperback, 272 pag., veel foto`s.
Beschikbaar: 2 exemplaren
Prijs: € 5,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
samenvatting
Van de spreekwoordelijke 'spiegeltjes en kralen' via gelegaliseerde piraterij neemt Van der Heul de lezer mee naar de schermutselingen met de Spanjaarden, Portugezen en Engelsen. En naar de zwarte bladzijde van de slavenhandel, waar hij de rol van de Nederlandse zeevaart niet onbesproken laat. Ook vertelt hij over de scheepvaartmaatschappijen die in de twintigste eeuw ontstaan en waarmee een grote goederenstroom in gang wordt gezet. En over de Duitse schepen die in de Tweede Wereldoorlog als moderne piraten aan de kusten van Afrika verschijnen. Na de jaren zeventig verdwijnt de Nederlandse handelsvaart vrijwel uit de Afrikaanse wateren.
Tussen 'spiegeltjes en kralen' en de laatste reis van het ms Nieuw Holland ligt een bijna vergeten tijdperk van de Nederlandse maritieme geschiedenis dat in dit unieke document nu eindelijk grondig is beschreven.
Toon minder
Recensie(s)
Deze uitgave bevat twee delen. Deel 1 geeft de ontwikkeling van de wereldscheepvaart en de kolonisering vanuit Europa vanaf ca. 1550. Gewaagde tochten, verrassende ontdekkingen, internationale maritieme politiek, zeeslagen, brute zeeroverij, strafexpedities, slavenhandel en georganiseerde kaapvaart: een internationale scheepvaartgeschiedenis. Dat alles beknopt, maar duidelijk omschreven. Goed onderbouwd met data en namen van landen, plaatsen, politici, zeehelden en schurken. Veelal zo boeiend, dat je haastig voortleest om te weten hoe het afloopt. Totdat in 1885 de uit te baten landen worden verdeeld tussen de Europese maritieme naties. Deel 2 begint bij de wapenstilstand, 1918. De scheepvaart is dan in het stoomtijdperk: een verslag over de stoomvaart op Zuid-Afrika. Enthousiast van wal gestoken met fraaie stoomschepen., maar tenslotte toch niet rendabel gebleken ondanks fusies. Goedkope Aziatische werkkrachten veroverden de vaart op Afrika! Vier zwartwitfoto's bij deel 1, 45 bij de stoomschepen. Lijst van schepen in de Afrika-dienst. Huidige lijndiensten op West-Afrika. Met literatuurlijst.
Verder lezen

Ankerboek uit Uithuizermeeden

particulier
DE REKENING WIL NOG WEL EENS IN DE SPAM BELANDEN DUS ALS u BINNEN 3 DAGEN NIETS HOORT KIJK DAAR DAN EVEN
Ankerboek is een Algemeen antiquariaat.

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Frank van der Heul - Van  Kreeftskeerkring tot Kaap de Goede Hoop - Van spiegeltjes en kralen, piraten en slavernij tot de laatste reis van de Holland-Afrika lijn