Siegel, Klaus - Winterkoren

Schrijver:
Titel: Winterkoren
ISBN: 9789029537117
Taal: Nederlands
Uitgever: De Arbeiderspers - Amsterdam
Bijzonderheden: 1996, 360 pp hardcover gebonden met stofomslag (naam voorin, verder als nieuw!) Staat van het boek: 9.0
Prijs: € 6,50
Verzendkosten: € 4,50 (binnen Nederland)
Meer info:
Klaus Siegel - Winterkoren
(De Arbeiderspers - Amsterdam)
ISBN 9029537116
uitgave uit 1996
360 pp hardcover gebonden met stofomslag
(naam voorin, verder als nieuw!)
Staat van het boek: 9.0

De tragikomische oude dag van een ondernemer in de loopgraven van universiteit, esoterie en occultisme. Arnold Vroegop heeft lange jaren aan het hoofd gestaan van een grote petrochemische industrie. Nu hij de zestig nadert speelt voortdurend door zijn hoofd:'Is that all there is?' Bij de presentatie in Amsterdam Oud-Zuid van een dichtbundel van een vriend ontdekt hij tot zijn verwondering dat diens bestaan zich niet tot salespromoting heeft beperkt. De tycoon besluit zijn leven anders in te richten. Na een klasssieke ontwaakscéne op de eerste dag van zijn nieuwe leven beginnen er algauw verontrustende geluiden binnen te dringen in deze op het oog traditionele roman. Ook in dit tweede boek van Klaus Siegel springt de virtuositeit van de auteur in het bespelen van de meest uiteenlopende taalregisters in het oog. De schrijver waart rond in de wonderlijkste domeinen van de menselijke geest. Siegel neemt een loopje met de occulte mode aan het eind van dit millennium, waarin met yup en yoga

Recensie(s)Na zijn recente debuut met de verhalenbundel 'De zoon van madame Butterfly' (a.i. 96-25-226-X) geeft de 62-jarige schrijver nu zijn eerste roman uit die vele kenmerken draagt van de verhalenbundel. De hoofdfiguur is een steenrijke zakenman die met de vut gaat om zijn leven een totaal andere, een spirituele richting te geven. Hij gaat germanistiek studeren, maar meer dan door de studie wordt hij in beslag genomen door een liefdesavontuur met een eerstejaarsmeisje. Er zijn veel hilarische momenten in zijn nieuwe verhouding, geschetst met fijnzinnige ironie en poëtische uitweidingen. Maar een zwak punt in deze Amsterdamse zedenschets is dat hij erg ontwricht wordt door 'pseudo-erudiet gebeuzel' en oeverloze conversaties over en beschrijvingen van occultistische verschijnselen, die sterk afbreuk doen aan de samenhang tussen de gebeurtenissen met hun vaak open einden. Daarom, een tweeslachtige, moeizaam verlopende sleutelroman met soms verrassend goed vertelde ontwikkelingen in een verzorgde boekuitgave met leeslint. Normale druk.
(Biblion recensie, Drs. J.G. Heymans.)

Prijs €6,50
Verder lezen

Stanley&Livingstone

particulier

Stanley&Livingstone uit Utrecht

Logo Stanley&Livingstone

Van Harte Welkom bij Stanley&Livingstone!
GRATIS verzending bij besteding van €20,- of meer (naar Belgie €25,-), nog eens 10% KORTING bij besteding van €40,- of meer.
U kunt kiezen uit een gevarieerd en alsmaar groeiend aanbod aan literatuur en romans, Engelstalige, Franstalige, Duitstalige en ook Spaanstalige boeken, maar ook Esoterie, Psychologie en Filosofie.
Alleszins de moeite waard om eens rond te kijken!
ZIEN WAT U KOOPT!
Alle boeken zijn ruimschoots voorzien van foto's zodat u een goed beeld krijgt van het boek. De staat van het boek is vaak omschreven en voorzien van een cijfer op de schaal van 1 tot 10. 10 = Nieuwstaat.
Verder lezen

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Siegel, Klaus - Winterkoren Siegel, Klaus - Winterkoren Siegel, Klaus - Winterkoren

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Stanley&Livingstone

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Stanley&Livingstone
    Deze verkoper is een particulier, dit heeft invloed op welke rechten voor u als koper ontbreken. Zo heeft u geen herroepingsrecht of conformiteitsrecht. Verder lezen.
  • Na uw bestelling ontvangen u en Stanley&Livingstone een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Stanley&Livingstone vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Stanley&Livingstone kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.