Naipaul, V.S. - Een vlag op het eiland

Schrijver:
Titel: Een vlag op het eiland
ISBN: 9789025464660
Uitgever: Uitgeverij Contact
Bijzonderheden: 1975, 205 pp paperback (vaal plekje op de rug, verder goed!) Staat van het boek: 7.5
Prijs: € 3,50
Verzendkosten: € 3,84 (binnen Nederland)
Meer info:
V.S. Naipaul - Een vlag op het eiland
(Uitgeverij Contact)
ISBN 9025464661
uitgave uit 1975
205 pp paperback
(vaal plekje op de rug, verder goed!)
Staat van het boek: 7.5

In 'Een vlag op het eiland', het titelverhaal van deze bundel, bezoekt een Amerikaan van middelbare leeftijd toevallig het Caribische eiland waar hij de oorlog als rouwdouwende, flirtende GI heeft doorgebracht en de weinig ontwikkelde plaatselijke bevolking volkomen heeft uitgebuit. Twintig jaar later is het eiland echter een vijf sterren-calypsoparadijs geworden en zijn Frankies vroegere slachtoffers klaar voor zijn onverwachte terugkomst.
Van kluchtige Caribische verhalen als 'Mijn tante Goudtand' en 'Het nachtwakersvoorvallenboek' schakelt V.S. Naipaul moeiteloos over op de subtiele pathos van 'Een kerstverhaal', dat de lezer binnenvoert in de gedachtewereld van een paranoïde schoolmeester. Hoe gevarieerd de verhalen ook zijn, altijd tonen ze aan dat het leven vreselijk vermakelijk of wreed kan zijn, of allebei tegelijk.Recensie(s)Bundel met tien korte verhalen en n lang (het titelverhaal) geschreven tussen 1957 en 1965 toen de auteur nog niet de faam had die hij met zijn latere werk zou krijgen. Voor het merendeel zijn het schetsen van het leven op zijn geboorte-eiland (Trinidad) met zijn verschillende etnische en religieuze bevolkingsgroepen die ieder hun plaats zoeken in de (post)koloniale samenleving. De meeste verhalen zijn geschreven vanuit een ik-figuur die telkens een andere gedaante aanneemt. De toon is lichtvoetig, soms ironisch, soms met een wrange ondertoon. De verhalen laten zich lezen als vingeroefeningen voor het latere, grotere werk van de auteur. Vooral voor lezers die al vertrouwd zijn met het werk van Naipaul of daarmee willen kennismaken. Normale druk.
(Biblion recensie, J. de Marez Oyens.)

Prijs €3,50
Verder lezen

Stanley&Livingstone

Stanley&Livingstone uit Utrecht

Logo Stanley&Livingstone

Van Harte Welkom bij Stanley&Livingstone!
GRATIS verzending bij besteding van €20,- of meer (naar Belgie €25,-), nog eens 10% KORTING bij besteding van €40,- of meer.
U kunt kiezen uit een gevarieerd en alsmaar groeiend aanbod aan literatuur en romans, Engelstalige, Franstalige, Duitstalige en ook Spaanstalige boeken, maar ook Esoterie, Psychologie en Filosofie.
Alleszins de moeite waard om eens rond te kijken!
ZIEN WAT U KOOPT!
Alle boeken zijn ruimschoots voorzien van foto's zodat u een goed beeld krijgt van het boek. De staat van het boek is vaak omschreven en voorzien van een cijfer op de schaal van 1 tot 10. 10 = Nieuwstaat.
Verder lezen

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Naipaul, V.S. - Een vlag op het eiland Naipaul, V.S. - Een vlag op het eiland Naipaul, V.S. - Een vlag op het eiland

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Stanley&Livingstone

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Stanley&Livingstone
  • Na uw bestelling ontvangen u en Stanley&Livingstone een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Stanley&Livingstone vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Stanley&Livingstone kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.