Gerritsen, R.M. - For no apparent reason - The shooting of Capt

Schrijver:
Titel: For no apparent reason - The shooting of Capt.Brian Brownscombe
Taal: Engels
Uitgever: R.Sigmond, 2020
Bijzonderheden: nieuwstaat, herdruk, softcover, 32 pag, div. foto's, levering uit voorraad! verz.kn. NL 4,45
Beschikbaar: 5 exemplaren
Prijs: € 9,95 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
- Capt. Brian Brownscombe (No.2 section 181 Airlanding Field Ambulance) werd als krijgsgevangene doodgeschoten op 24 september 1944 in of nabij het Arnhemse Gemeente ziekenhuis door Oberscharführer Kurt Lerche.
- Deze diende in een propaganda eenheid die 'Skorpion West' werd genoemd. Op 17e september werd zijn eenheid, die in de buurt van Venlo lag, snel verplaatst naar Arnhem, waar ze onder beval kwam van van de 9e SS-panzer divisie 'Frundsberg'.
- Lerche sprak goed Engels en probeerde gevangen genomen Engelse officieren te overreden om uitspraken te doen die als propaganda middel gebruikt konden worden.
- De dader, die, nadat hij doorkreeg dat hij gezocht werd, diverse malen van naam en verblijfplaats wisselde, werd pas in 1952 gearresteerd in München.
- Door het Schwurgericht beim Landgericht München werd hij in 1955 tot 10 jaar gevangenisstraf veroordeeld, waarvan hij er acht zou uitzitten. Zijn vrouw pleegde zelfmoord uit schaamte.
-
Verder lezen

DRG uit Velp

Logo DRG

Airwar & Market Garden Battlefieldtours, boeken & DVD, publicaties, onderzoek, lezingen op gebied van Krijgsgeschiedenis mn. WO2, Luchtoorlog '40-'45, Market Garden '44,

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Gerritsen, R.M. - For no apparent reason - The shooting of Capt.Brian Brownscombe

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij DRG

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met DRG
  • Na uw bestelling ontvangen u en DRG een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van DRG vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • DRG kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.