Beveridge , Philippa . & Ignasi Domenech . & Eva Pascual i Miro . [ I

Schrijver:
Titel: Heißes Glas . ( Techniken und Projekte aus ofengeformtem Glas . ) Techniken und Projekte aus ofengeformtem Glas, Anleitungsbuch zum Fusen, Schritt für Schritt-Anleitung, 450 Farbfotografien Seit der Bronzezeit bis heute ist Glas ein hoch -
ISBN: 9783258067735
Taal: Duits
Uitgever: Haupt Verlag AG .
Bijzonderheden: gebonden met harde kaft in als nieuwe staat - 1120 - 1e dr 2004 - 160 p - 1030 gr - 23,8x31 cm
Prijs: € 30,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
- geschätztes Material und ein beliebter Werkstoff, da seine besonderen Eigenschaften die Kreation von Objekten mit unnachahmlicher Plastizität ermöglichen, die mit anderen Materialien und Techniken nie erreicht wird. Mit der Glaskunst wurden zunächst Edelsteine nachgeahmt, aber schon bald entwickelte sich eine ganz eigene Gestaltungssprache des Glases, die neben den speziellen Techniken der Glasverarbeitung auch Techniken aus anderen kunsthandwerklichen Bereichen, wie der Keramik, dem Mosaik oder der Edelsteinbearbeitung aufnahm.

Nach einem kurzen Ausflug in die Geschichte des Glases werden der Werkstoff, die benötigten Materialien sowie die Werkzeuge für die einzelnen Arbeitsschritte vorgestellt. Detailliert und praxisorientiert geht das Autorenteam auf die Verfahren und Brennzyklen des Schmelzens, Senkens, Gießens und auf die Arbeit mit Glaspaste ein - Kenntnisse, die für die Bearbeitung von Glas von entscheidender Bedeutung sind. Zur praktischen Umsetzung der gelernten Techniken zeigt das letzte Kapitel Schritt für Schritt die Herstellung unterschiedlicher Werkstücke - einen Lampenschirm, eine Schale mit eingeschlossenen Motiven oder eine dekorative Vase.

Dit boek geeft een heldere en uitgebreide introductie van de veelzijdige technieken voor ovengevormd glas.
Na een korte inleiding over de geschiedenis van het glas, krijg je informatie over de grondstof en de benodigde materialen en gereedschappen voor elke stap.
De schrijvers vertellen gedetailleerd en praktijkgericht over het proces en de brandcyclus van het smelten, afkoelen, gieten en over het werken met glaspasta. Informatie die voor het bewerken van glas zeer belangrijk is.
Het laatste hoofdstuk toont stap voor stap hoe je verschillende werkstukken maakt, zoals een lampenkap, een schaal met ingesloten motieven en een decoratieve vaas.
Een overzicht van voorbeelden van ovengevormde glaskunst van verschillende kunstenaars kan een stimulans zijn iets nieuws uit te proberen.

Glas is een zeer gewaardeerd materiaal en een populair materiaal sinds de bronstijd tot op de dag van vandaag, omdat de speciale eigenschappen ervan het mogelijk maken objecten te creëren met een onnavolgbare plasticiteit die nooit wordt bereikt met andere materialen en technieken. In het begin werden edelstenen nagebootst met glaskunst, maar al snel ontwikkelde zich een zeer unieke ontwerptaal van glas, die naast de speciale technieken van glasverwerking ook technieken uit andere vakgebieden, zoals keramiek, mozaïeken of edelsteenverwerking, verwerkte.

Na een korte excursie in de geschiedenis van glas worden het materiaal, de benodigde materialen en de gereedschappen voor de individuele werkstappen gepresenteerd. Het team van auteurs behandelt in detail en praktijkgericht de processen en bakcycli van smelten, verlagen, gieten en werken met glaspasta - kennis die van cruciaal belang is voor de verwerking van glas. Voor de praktische implementatie van de aangeleerde technieken, laat het laatste hoofdstuk stap voor stap de productie van verschillende werkstukken zien - een lampenkap, een kom met ingesloten motieven of een decoratieve vaas.

De galerie met aantrekkelijk ovenvormig glaswerk van kunstenaars van over de hele wereld moedigt hen aan om nieuwe en innovatieve dingen te proberen.

Iedereen die geïnteresseerd is in de veelzijdige bewerkingstechnieken van ovenvormig glas, vindt in dit boek een duidelijke en uitgebreide inleiding op het onderwerp.
Verder lezen

DE ESOTERIER uit Amstelveen

zakelijk

Logo DE  ESOTERIER

Specialiteit, Esoterische boeken, in vele genres , ook is er een ruime sortering van vele diverse soorten aanwezig in onze voorraad .
IBAN :NL84INGB0001880405 ( INGBNL2A )

L.M.F.Ottens . 1188BG 204 Amstelveen
info@bocurio.nl of www.bocurio.nl esoterierboeken@gmail.com. KvK 34138285 . BTW No. NL 001177745B36 Mobiel 0618330133
Prijzen zijn inclusief BTW, marge regeling v.t.p., deze wordt niet apart vermeld en exclusief porto.
Verder lezen

De verkoper zal binnen 6 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Beveridge , Philippa . & Ignasi  Domenech . & Eva Pascual i Miro . [ ISBN 9783258067735 ] 1120 - Heißes Glas . ( Techniken und Projekte aus ofengeformtem Glas . ) Techniken und Projekte aus ofengeformtem Glas, Anleitungsbuch zum Fusen, Schritt für Schritt-Anleitung, 450 Farbfotografien Seit der Bronzezeit bis heute ist Glas ein hoch -

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij DE ESOTERIER

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met DE ESOTERIER
    Dit boekwinkeltje is een zakelijke verkoper. Hierdoor heeft u o.a. herroepingsrecht waarmee u het boek binnen 14 dagen na ontvangst retour kunt sturen. Verder lezen.
  • Identiteit verkoper:
    Bocurio
    Kamer van Koophandel nummer: 34138285
    NL001177745B36
    http://www.bocurio.nl
  • Na uw bestelling ontvangen u en DE ESOTERIER een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van DE ESOTERIER vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • DE ESOTERIER kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 6 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.