Dam, Joosje van & Hoogenberk, Egbert (bijdragen) - Havezathe Vo

Schrijver:
Titel: Havezathe Voorstonden. Vijf eeuwen bewoners en wat zij ons nalieten.
ISBN: 9789057306914
Taal: Nederlands
Uitgever: Walburg Pers
Bijzonderheden: 2010, Gebonden, 144 pp.
Prijs: € 20,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Nabij Brummen staat de schitterend gerestaureerde havezate Voorstonden, omgeven door een in landschappelijke stijl ontworpen park. De bouwgeschiedenis van de havezate laat zich moeilijk herleiden. Vast staat dat op de plaats van het huidige huis al in de 15de eeuw een stenen bebouwing met een gracht erom stond, maar de havezate werd in de archieven pas in 1646 als zodanig aangeduid. De buitenplaats ontwikkelde zich in de loop der eeuwen tot een aanzienlijke bezitting, waarin de opeenvolgende eigenaren hun sporen nalieten. Gelderse buitenplaatsen hadden een landelijke eenvoud en hoewel ze het aanzien van de familie bepaalden, vormden ze vooral een bron van inkomsten. Het bezit van een havezate was bovendien een voorwaarde voor het lidmaatschap van de Ridderschap, hetgeen lucratieve ambten opleverde.
Voorstonden is sinds de 16de eeuw slechts drie keer in handen van andere families overgegaan. Dat verklaart wellicht naast de teloorgang van stukken in de oorlog waarom archiefmateriaal over bijvoorbeeld de aanblik van huis en park ontbreekt. Gelukkig zijn er wel gegevens bewaard gebleven over de verschillende bewoners. Tenslotte zijn zij het die de havezate Voorstonden met hun idee n, wensen en daden maakten tot een historische plek waar nog altijd een zekere magie van uit gaat.
Verder lezen

De boekenzolder uit Sellingen

Logo De boekenzolder

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij De boekenzolder

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met De boekenzolder
  • Na uw bestelling ontvangen u en De boekenzolder een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van De boekenzolder vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • De boekenzolder kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.