Koos Termorshuizen - Een Rotterdamse jongen in oorlogstijd

Schrijver:
Titel: Een Rotterdamse jongen in oorlogstijd
ISBN: 9789090243115
Taal: Nederlands
Uitgever: Simmlimatta BV
Bijzonderheden: 2009 ,1e druk ,hardcover ,120pp ,veel afbeeldingen ,WOII ,Rotterdam ,nieuw
Prijs: € 14,95 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
In 1943 moest Aad Termorshuizen, achttien jaar oud, gaan werken in de locomotievenfabriek van Henschel in Kassel (Duitsland).
Als jongen uit een arm gezin was hij nog nauwelijks buiten Rotterdam Noord geweest.
In dit boek is zijn verhaal opgeschreven. Het is gebaseerd op de vele brieven die hij schreef en andere bewaarde stukken, en op foto's die hij genomen heeft.
Het vertelt van de eerste jaren van de oorlog, toen het leven voor hem bijna normaal doorging, van zijn reis naar Kassel, de moeilijke omstandigheden waarin hij zich daar moest zien te redden, en van hoe hij door het bos naar de Amerikanen liep, en met hen nog enkele maanden meetrok voor hij eind augustus 1945 weer thuis kwam.
Tweede Wereldoorlog
Verder lezen

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Boekhandel Snoek

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Boekhandel Snoek
  • Na uw bestelling ontvangen u en Boekhandel Snoek een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Boekhandel Snoek vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Boekhandel Snoek kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.