Wissen, Driek van - Groot verkeerde-spreekwoordenboek der Neder

Schrijver:
Titel: Groot verkeerde-spreekwoordenboek der Nederlandse taal
ISBN: 9789055015719
Taal: Nederlands
Uitgever: BZZTôH, 's-Gravenhage 1998 9789055015719
Bijzonderheden: 2005, 160pp, paperback
Prijs: € 7,70
Verzendkosten: € 3,65 (binnen Nederland)
Meer info:
Na zijn kruistocht tegen de vele verkeerde Nederlandse woorden in zijn Groot verkeerdewoordenboek der Nederlandse taal (1996) heeft de taalvirtuoos Driek van Wissen nu de spreekwoordenschat uit ons taalgebied onder de loep genomen.
De resultaten zijn andermaal verbluffend: een groot gedeelte van onze spreekwoorden, zegswijzen en vaste uitdrukkingen kan de toets van de logische kritiek niet doorstaan.
'Wat in het vat zit, verzuurt niet' is bijvoorbeeld een spreekwoord waar elke rechtgeaarde Nederlander die aan zuurkool denkt, onmiddellijk de onjuistheid van zou moeten inzien. Een ezel is natuurlijk zo dom dat hij zich juist wel twee maal aan dezelfde steen stoot, en misschien nog wel vaker. En wie voor geen kleintje vervaard is, is eigenlijk helemaal niet zo dapper als bedoeld wordt: voor kleintjes hoef je niet bang te zijn, dat moet alleen bij grote tegenstanders.
Soms ook zijn onze zegswijzen uiterst aanvechtbaar. Uit de uitdrukking 'liegen of het gedrukt staat' spreekt bijvoorbeeld een onterecht groot wantrouwen jegens gedrukte teksten zoals kranten en tijdschriften, net alsof die alleen maar leugens verkopen. En de man die zijn geliefde 'de vrouw van mijn dromen' noemt, moet wel beseffen dat men ook van foeilelijke en enge vrouwen kan dromen.
Verder lezen

hasselman uit Breda

zakelijk

Logo hasselman

Levering binnen Nederland ( 3,90 euro verzendkosten )
Levering binnen de EU is mogelijk bij bestellingen vanaf 15 euro plus bijkomende internationale verzendkosten.
Afhalen is niet mogelijk.

De verkoper zal binnen 7 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Wissen, Driek van - Groot verkeerde-spreekwoordenboek der Nederlandse taal

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij hasselman

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
 • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
 • U handelt deze order direct af met hasselman
  Dit boekwinkeltje is een zakelijke verkoper. Hierdoor heeft u o.a. herroepingsrecht waarmee u het boek binnen 14 dagen na ontvangst retour kunt sturen. Verder lezen.
 • Identiteit verkoper:
  Hasselman
  Kamer van Koophandel nummer: 51639181
  NL139540805B02
 • Na uw bestelling ontvangen u en hasselman een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van hasselman vermeld
 • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
 • hasselman kan betaling vooraf vragen
 • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 7 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.