Capelleveen, Paul van - Artists & Others. The imaginative Frenc

Schrijver:
Titel: Artists & Others. The imaginative French book in the 21st century. Koopman Collection, National Library of the Netherlands
ISBN: 9789460042683
Taal: Engels
Uitgever: Vantilt, Nijmegen
Bijzonderheden: 2016, 216pp, illustrated, text in English, hardback 31cm, book condition: as new
Prijs: € 15,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Jos Uljee photographer; Clemens de Wolf text editor; Huug Schipper art editor; Diane Butterman translator

Uitgave bij de tentoonstelling 'Artists & others. The imaginative French book in the 21st century', georganiseerd door de Koninklijke Bibliotheek, National Library of the Netherlands en The Grolier Club, New York, 31 mei-31 juli 2016

Het hedendaagse Franse kunstenaarsboek is vaak het werk van veelzijdige kunstenaars die samenwerkingsverbanden zoeken met andere kunstenaars en tegelijk ook optreden als redacteur, auteur, uitgever en drukker. Zij maken vernieuwende boeken, vervaardigd in kleine oplagen en uitgevoerd in diverse combinaties van technieken – van boekdruk tot mezzotint, van gouache tot zeefdruk. Drukkers als Robert en Lydie Dutrou en Anakatabase van de oudere generatie, en Zone opaque van de jongste, verstaan hun vak en werken als kunstenaar samen met anderen. Michael Caine van Petropolis, Didier Mutel en Pierre Walusinsky hebben een opleiding als grafisch kunstenaar genoten. Uitgevers als Collectif Génération, Fata Morgana en Al Manar zoeken voor hun boeken contacten met kunstenaars over de hele wereld. Kunstenaars als Shirley Sharoff, Joël Leick en François Righi hebben uitgesproken ideeën over de boeken die zij maken en verspreiden. Hun creatieve boeken spreken tot de verbeelding.

'Artists & Others' is een rijk geïllustreerde staalkaart van het moderne Franse kunstenaarsboek tussen 2000-2015, met werken van ruim dertig moderne Franse kunstenaars, drukkers en uitgevers. Paul van Capelleveen plaatst de werken in een internationale context en ontrafelt de opkomst en het belang van de vruchtbare samenwerkingen tussen kunstenaars en drukkers.
(website uitgever/publisher-KB)
Verder lezen

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Van Berge Boeken

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Van Berge Boeken
  • Na uw bestelling ontvangen u en Van Berge Boeken een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Van Berge Boeken vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Van Berge Boeken kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.