boekenbinder is momenteel afwezig,boekenbinder heeft de volgende melding achtergelaten:

Wegens verbouwing is Boekenbinder t/m 30-04-2024 afwezig

De verkoper verwacht te reageren na 30-04-2024
Deze titel kan niet worden besteld.
Deze titel kan nu niet besteld worden. Probeer het later opnieuw

Bourdouxhe, M. - Verzameld werk / bevat: De vrouw van Gilles .

Schrijver:
Titel: Verzameld werk / bevat: De vrouw van Gilles . Op zoek naar Marie . Onder de Pont Mirabeau . Zeven verhalen
ISBN: 9789045004846
Taal: Nederlands
Uitgever: Atlas
Bijzonderheden: 2002 ppb zgan, 351pp Madeleine Bourdouxhe (Luik 1906-Brussel 1996) schreef uit passie, niet uit ambitie. Aan wat ze schreef stelde ze hoge eisen maar ze hechtte weinig waarde aan erkenning, die ze niettemin meteen volop kreeg met haar eerste roman, D
Prijs: € 5,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Samenvatting
Madeleine Bourdouxhe (Luik 1906-Brussel 1996) schreef uit passie, niet uit ambitie. Aan wat ze schreef stelde ze hoge eisen maar ze hechtte weinig waarde aan erkenning, die ze niettemin meteen volop kreeg met haar eerste roman, De vrouw van Gilles.

Marie, de roman die ze erna schreef en vlak voor het uitbreken van de oorlog voltooide, verscheen in 1943 bij Libris in Brussel, een 'onverdachte' maar wat al te kleine uitgeverij; in 1944 verscheen bij Lumière, een ander Brussels uitgeverijtje, Onder de pont Mirabeau, een novelle die ze schreef naar aanleiding van de geboorte van haar dochter Marie, luttele dagen voor de Duitse bezetting van België.

Na de oorlog kwam ze geregeld in Parijs, waar ze in de jaren vijftig bevriend raakte met generatiegenoten als Jean-Paul Sartre en vooral Simone de Beauvoir. Ze publiceerde toen van tijd tot tijd nog een verhaal in een literair tijdschrift, maar van de carrière die zich zo glansrijk had aangediend, en die door de oorlog in de kiem werd gesmoord, is het niet meer gekomen.

Tegenwoordig geldt ze overal in Europa als een van de grote herontdekkingen van de twintigste eeuw.
Verder lezen

boekenbinder uit Egmond-Binnen

particulier

Logo boekenbinder

Let op! Kijk ook in uw map "ongewenste mail". Soms komen berichten van Boekwinkeltjes.nl daarin terecht.
De opbrengst van Boekenbinder komt ten goede aan museumhoeve Overslot, dé culturele ontmoetingsplek van de Egmonden, met een schelpenmuseum en een wunderkammer met etnografica, naturalia en laagdrempelige kunst en cultuur van hoog niveau! Van maart t/m november ieder weekend van 15.00 tot 18.00 vrij te bezoeken op de Slotweg 42 te Egmond aan den Hoef.

De verkoper zal binnen 5 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Bourdouxhe, M. - Verzameld werk / bevat: De vrouw van Gilles . Op zoek naar Marie . Onder de Pont Mirabeau . Zeven verhalen