Scheffer - November / 1918 / druk 3

Schrijver:
Titel: November / 1918 / druk 3
ISBN: 9789067070348
Taal: Nederlands
Uitgever: Bataafsche Leeuw
Bijzonderheden: Gebonden, zgan
Prijs: € 6,95 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Recensie(s)
In 1968 verscheen de eerste druk van het gedetailleerde historische verslag van H.J. Scheffer over de dreigende "revolutie" van SDAP-leider P.J. Troelstra. Velen in Nederland verwachtten op het eind van de Eerste Wereldoorlog, na de vlucht van de Duitse keizer naar Nederland, dat de Duitse "revolutie" naar ons land zou overslaan. Troelstra riep op tot revolutie, maar de regering bracht snel troepen naar de grote steden en er ontstonden spontaan contra-bewegingen, culminerend in een grootscheepse huldiging van koningin Wilhelmina in Den Haag. Scheffer beschrijft gedetailleerd wat zich van dag tot dag afspeeld. Hij gebruikt veel primair bronnenmateriaal. Zijn betoog is daardoor enerzijds gedegen, anderzijds nogal wijdlopig. Ellenlange aanhalingen uit notulen, verslagen e.d. verhogen de leesbaarheid niet. Deze editie (de derde) is in het voorwoord up to date gemaakt, de eigenlijke tekst is echter identiek aan die van 1968. Geschikt voor historische fijnproevers.
Verder lezen

boekenbinder

Logo boekenbinder

De opbrengst van Boekenbinder komt ten goede aan museumhoeve Overslot, dé culturele ontmoetingsplek van de Egmonden, met een schelpenmuseum, etnografica en laagdrempelige kunst en cultuur van hoog niveau! Ieder weekend van 14.00 tot 18.00 vrij te bezoeken op de Slotweg 42 te Egmond aan den Hoef.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Scheffer - November / 1918 / druk 3

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij boekenbinder

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met boekenbinder
  • Na uw bestelling ontvangen u en boekenbinder een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van boekenbinder vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • boekenbinder kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.