Giessen, Wim van - 50 Jaar vrij - Gemeente Rheden

Schrijver:
Titel: 50 Jaar vrij - Gemeente Rheden
Taal: Nederlands
Uitgever: Gemeente Rheden
Bijzonderheden:
Prijs: € 4,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
"Dan gaat de bel,
m'n dromen zijn voorbij.
Gelukkig kan ik denken wat ik wil, ik ben vrij!"

Laura Pots

Op 5 mei vieren we in Nederland dat we een halve eeuw in vrijheid leven. Vijftig jaar lang vrede! Een belangrijke constatering waarbij - zou ik zeggen - we niet genoeg stil kunnen staan. Daarnaast realiseren we ons dat de Tweede Wereldoorlog een periode is geweest, waarin dit niet zo was. Dat mensen geen rechten hadden waar zij zich op konden beroepen en waren overgeleverd aan de machthebber.

Ook vandaag de dag is voor zoveel mensen in de wereld vrijheid slechts een droom. Wanneer via de televisie, de radio of de krant de wereld in onze huiskamer naar binnenkomt dan beseffen we hoe kwetsbaar de vrede is. Ook dichtbij huis stapelen de spanningen zich op. We mogen dankbaar zijn voor de vrede maar tegelijk dienen we te beseffen dat de vrede niet vanzelfsprekend is. Vrede wordt verworven. Wij moeten onder elkaar aan de vrede bouwen en als gemeenschap ons inzetten voor de vrede in de hele wereld. Dat is onze morele plicht!

Vijftig jaar vrijheid. Ieder viert en herdenkt op zijn eigen manier. In het hele land vinden tal van festiviteiten plaats. Zo ook in onze gemeente. Het gemeentebestuur van Rheden heeft gemeend de schooljeugd een blijvende herinnering te moeten aanbieden. Op initiatief van en in samenwerking met het "Comité 4-5 mei en Voormalig Verzet 1940-45 gemeente Rheden e.o.' is dit boekje ontstaan. Een boekje waarin de bevrijding van onze zeven dorpen wordt beschreven aan de hand van authentieke foto's en verhalen. Daarnaast wordt natuurlijk ook stilgestaan bij het herdenken.

Ik hoop dat velen - jong en oud - met belangstelling kennis zullen nemen van dit boekje, dat het een waardevolle herinnering moge zijn en wellicht ook een teken. Een waarschuwing dat vrede niet "vanzelf" bestaat!

De burgemeester van Rheden, T.J. Koek.
Verder lezen

Doornweerdje uit Oosterbeek

Logo Doornweerdje

Welkom in onze boekwinkel op BOEKWINKELTJES.NL. Wanneer u een boek bestelt, krijgt u hiervan een orderbevestiging in uw mailbox. Op dat moment gaan wij dat boek voor u reserveren. Vervolgens krijgt u van ons een mailtje met een doorverwijzing naar onze website WWW.DOORNWEERDJE.NL met het verzoek om het boek hier te bestellen en te betalen.
De verzendkosten zijn: Brievenbuspakket Nederland € 3,95, pakket Nederland € 5,95, pakket België € 6,95, pakket Duitsland € 7,95. Voor vragen graag even een mailtje naar info@doornweerdje.nl.
Verder lezen

De verkoper zal binnen 2 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Giessen, Wim van - 50 Jaar vrij - Gemeente Rheden

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Doornweerdje

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Doornweerdje
  • Na uw bestelling ontvangen u en Doornweerdje een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Doornweerdje vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Doornweerdje kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 2 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.