boekenbinder is momenteel afwezig,boekenbinder heeft de volgende melding achtergelaten:

Wegens verbouwing is Boekenbinder t/m 30-04-2024 afwezig

De verkoper verwacht te reageren na 30-04-2024
Deze titel kan niet worden besteld.
Deze titel kan nu niet besteld worden. Probeer het later opnieuw

Greenwald - Creatieve intimiteit

Schrijver:
Titel: Creatieve intimiteit
ISBN: 9789060202210
Taal: Nederlands
Uitgever: De Toorts B.V.
Bijzonderheden: 1979, paperback, zgan, helder geschreven geheel wordt aangevuld door gerichte vragen en praktische voorbeelden.
Prijs: € 6,95 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Samenvatting
Wees een vriend voor jezelf en de ander.

'Niemand is te onaantrekkelijk, te dom, te zeer een mislukkeling of te onverschillig om een bevredigende intieme relatie aan te gaan.' Tegen de Gestalttherapeutische achtergrond van het hier en nu, introduceert Greenwald de 'creatieve intimiteit', de weg naar werkelijke intimiteit tussen twee volwassenen. In zijn eerder bij ons verschenen Tegengif liet hij al zien hoe in menselijke gedragingen voedende en giftige aspecten te onderscheiden zijn. Nu biedt hij partners de gelegenheid hun eigen gedragingen te herkennen, de voedende aspecten van het met elkaar omgaan meer te laten spreken en te werken aan een steeds betere verstandhouding. Echte, blijvende intimiteit is tenslotte een kostbaar geschenk waarnaar we allemaal verlangen en dat we ook allemaal verdienen. De meest vitale en effectieve bron voor veiligheid en voor emotionele gezondheid ligt in onszelf. Allereerst moeten we leren inzien dat intieme omgang niet afhankelijk is van schoonheid, van succes, seksuele bedrevenheid of van het toepassen van moderne psychologische technieken. We moeten inzien dat je alleen met jezelf kunt beginnen, in jezelf de kracht moet vinden voortdurend belangstelling te houden en de wil moot hebben eraan te werken. Echte intimiteit met jezelf is het sterkste wapen tegen de krachten die de mensheid dreigen te mechaniseren en te ontmenselijken. Greenwald leert ons in de eerste plaats intiem om te gaan met onszelf en geeft daarna wegen aan om de voile rijkdom van het menselijk met elkaar omgaan te ervaren.
Een instructief boek met vele, schitterend gekozen praktijkvoorbeelden.
Toon minder
Recensie(s)
Binnen het raam van de "Gestalttherapie", tracht de auteur de aard en betekenis van de intieme relatie tussen twee volwassenen (hetzij binnen of buiten het huwelijk, hetzij heteroseksueel of homoseksueel) te beschrijven en wil hij de middelen aangeven om deze relatie te verhogen, te stabiliseren en de barrieres wegnemen, die deze intimiteit in de weg staan. Hij onderscheidt daarbij "voedende" gedragingen en "giftige" gedragingen. Eerst moet de mens daarbij met zichzelf in het reine komen (het "Intieme Zelf") en dan pas met de andere. Hij wijst op de giftige patronen en sprookjes, die de intimiteit kunnen verduisteren en wijst op tegengif als communicatie en confrontatie. Het helder geschreven geheel wordt aangevuld door gerichte vragen en praktische voorbeelden.
Verder lezen

boekenbinder uit Egmond-Binnen

particulier

Logo boekenbinder

Let op! Kijk ook in uw map "ongewenste mail". Soms komen berichten van Boekwinkeltjes.nl daarin terecht.
De opbrengst van Boekenbinder komt ten goede aan museumhoeve Overslot, dé culturele ontmoetingsplek van de Egmonden, met een schelpenmuseum en een wunderkammer met etnografica, naturalia en laagdrempelige kunst en cultuur van hoog niveau! Van maart t/m november ieder weekend van 15.00 tot 18.00 vrij te bezoeken op de Slotweg 42 te Egmond aan den Hoef.

De verkoper zal binnen 5 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Greenwald - Creatieve intimiteit