boekenbinder is momenteel afwezig,boekenbinder heeft de volgende melding achtergelaten:

Wegens verbouwing is Boekenbinder t/m 30-04-2024 afwezig

De verkoper verwacht te reageren na 30-04-2024
Deze titel kan niet worden besteld.
Deze titel kan nu niet besteld worden. Probeer het later opnieuw

Mulder-Bakker, A.B. - De kluizenaar in de eik / Gerlach van Hou

Schrijver:
Titel: De kluizenaar in de eik / Gerlach van Houthem en zijn verering
ISBN: 9789065502711
Taal: Nederlands
Uitgever: Verloren B.V., Uitgeverij
Bijzonderheden: 1995, paperback, zgan, 9789065502711 126 Een uitgave van het Latijnse heiligenleven en een Nederlandse vertaling uit 1745 completeren dit rijk geïllustreerde en toegankelijk geschreven boek.
Prijs: € 6,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
In de twaalfde eeuw nam een ridder Gerlach, tijdens een toernooi tot inkeer gekomen, als kluizenaar zijn intrek in een eik in het Zuidlimburgse Houthem. Na zijn dood bleven gelovigen de eik bezoeken. Daarom werd er een klooster gesticht, waar in 1227-1228 het leven van de ridder-kluizenaar te boek werd gesteld. Dit heiligenleven kennen we alleen uit een druk uit 1600. Inhoud en context van het leven van Gerlach vormen het onderwerp van deze bundel studies van de Groningse mediaeviste Anneke Mulder-Bakker. Zij beklemtoont sterk de ridderlijke achtergrond van Gerlach. Ook besteedt zij aandacht aan de verering voor Gerlach, die een belangrijk schutspatroon van vee en paarden werd, en voor zijn 'heilige' eik. De periode na de zeventiende eeuw krijgt daarbij helaas weinig aandacht. In bijdragen van anderen worden een gewaad dat aan Gerlach toebehoord zou hebben en zijn vermeende gebeente onderzocht. Een uitgave van het Latijnse heiligenleven en een Nederlandse vertaling uit 1745 completeren dit rijk geïllustreerde en toegankelijk geschreven boek.
Verder lezen

boekenbinder uit Egmond-Binnen

particulier

Logo boekenbinder

Let op! Kijk ook in uw map "ongewenste mail". Soms komen berichten van Boekwinkeltjes.nl daarin terecht.
De opbrengst van Boekenbinder komt ten goede aan museumhoeve Overslot, dé culturele ontmoetingsplek van de Egmonden, met een schelpenmuseum en een wunderkammer met etnografica, naturalia en laagdrempelige kunst en cultuur van hoog niveau! Van maart t/m november ieder weekend van 15.00 tot 18.00 vrij te bezoeken op de Slotweg 42 te Egmond aan den Hoef.

De verkoper zal binnen 5 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Mulder-Bakker, A.B. - De kluizenaar in de eik / Gerlach van Houthem en zijn verering