Deze titel kan niet worden besteld.
Deze titel kan nu niet besteld worden. Probeer het later opnieuw

Dorine Hermans en Daniela Hooghiemstra - Hermans, Dorine en Hoo

Schrijver:
Titel: Hermans, Dorine en Hooghiemstra, Daniela-'Voor de troon wordt men niet ongestraft geboren'
ISBN: 9789035131149
Uitgever:
Bijzonderheden: Dorine Hermans en Daniela Hooghiemstra laten in 'Voor de troon wordt men niet ongestraft geboren' ooggetuigen aan het woord van de koningen van Nederland, 1813-1890.  Als Willem-Alexander wil weten hoe het is om koning van Nederland te zijn, moet...
Prijs: € 6,50
Verzendkosten: € 3,50 (binnen Nederland)
Meer info:
Dorine Hermans en Daniela Hooghiemstra laten in 'Voor de troon wordt men niet ongestraft geboren' ooggetuigen aan het woord van de koningen van Nederland, 1813-1890. 
Als Willem-Alexander wil weten hoe het is om koning van Nederland te zijn, moet hij drie generaties terug. De laatste man op de troon, Willem III, stierf in 1890. Sindsdien zitten in Nederland vrouwen op de troon. Mannen regeren anders dan vrouwen. Vaders van troonopvolgers gedragen zich anders dan moeders, en mannelijke troonopvolgers hebben andere wensen en ambities dan vrouwelijke.
Om zich een voorstelling te maken van wat Nederland straks te wachten staat, gingen historici Dorine Hermans en Daniela Hooghiemstra op zoek naar de laatste mannen op de troon. In hun boek Koning in Nederland komen de eerste drie koningen en degenen die hen omringden, zelf aan het woord. Uit archieven tot in Paleis Noordeinde aan toe, diepten zij intrigerende, geestige en ontroerende brieven, verslagen en dagboekaantekeningen op die destijds meestal niet voor publicatie bestemd waren. De beschrijvingen van onder anderen diplomaten, hofartsen en ministers, én die van de koningen en hun famileden zelf, geven een indringend beeld van de triomfen en nederlagen, de onderlinge strijd, de illusies en de eigenaardigheden van de eerste drie mannen op de troon. Ze werpen bovendien licht op de vraag hoe een land als Nederland, dat vanouds zoveel prijs stelt op vrijheid en gelijkheid, eigenlijk aan een koning komt.
Verder lezen

Boekenstek uit Goudswaard

zakelijk

Logo Boekenstek

Onze verzendkosten bedragen € 3,50 per bestelling (binnen Nederland). Bij bestellingen boven de € 50,- betaalt u geen verzendkosten. Zie voor meer informatie www.boekenstek.nl.

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Dorine Hermans en Daniela Hooghiemstra - Hermans, Dorine en Hooghiemstra, Daniela-'Voor de troon wordt men niet ongestraft geboren'