Piet Chielens, Dominiek Dendooven & Jan Dewilde - Antony d'Ypre

Schrijver:
Titel: Antony d'Ypres fotografen van de wederopbouw.
Uitgever: , Tijdsbeeld-Piece Montée, 2020
Bijzonderheden: gebonden, HB, 270 x 240 mm, 272 p, 300 illustrations NL edition. ISBN 9789490880286.
Prijs: € 39,90
Verzendkosten: € 5,99 (binnen België)
Meer info:
Na 'de stalen storm van de industriële oorlog' was het idyllische landschap van de Westhoek in België getransformeerd tot een desolaat maanlandschap. De Eerste Wereldoorlog had tientallen dorpen en steden langs het front volledig van de kaart geveegd. Van de middeleeuwse stad Ieper restten nog slechts ruïnes; de velden errond waren bezaaid met granaatputten, mijnkraters, loopgraven, bunkers, smalspoorlijnen, prikkeldraad, oorlogsschroot en stapels onontplofte munitie. De discussie over het lot van Ieper - moest de stad een ruïne voor de Britse herdenking blijven, of worden teruggegeven aan haar bewoners? - sleepte lang aan, en maakte dat de wederopbouw pas na december 1920 van start kon gaan. Bevoorrechte getuigen Robert en Maurice Antony, van de bekende studio Antony d'Ypres, documenteerden met hun foto's de verwoesting en de wederopbouw van Ieper en omstreken: het ruimen van de slagvelden, de voorlopige begraafplaatsen, de terugkeer van de bewoners, de barakken en noodwoningen, het fronttoerisme, de vele herdenkingen en de inhuldigingen van begraafplaatsen en monumenten. Ofschoon veelal gericht op de verkoop van souvenirfoto's en prentkaarten, zijn de Antony-foto's van een uitzonderlijke artistieke kwaliteit, en van onschatbare documentaire waarde. Piet Chielens is coördinator van het In Flanders Fields Museum. Dominiek Dendooven is de curator van de Feniks-tentoonstelling voor het In Flanders Fields Museum. Jan Dewilde is conservator van de Stedelijke Musea Ieper en auteur van de vorige publicatie over de broers Antony, Godenschemering over Ieper, 2007.
Verder lezen

Erik Tonen Books

Logo Erik Tonen Books

Bedankt voor uw bestelling. We sturen uw bestelling via de koerierdienst DPD, POSTNL en DHL. ** tarief voor alle pakjes ongeacht het gewicht is 5.99 euro voor Nederland en België. U ontvangt van ons altijd een bevestiging en een factuur per e-mail.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Piet Chielens, Dominiek Dendooven & Jan Dewilde - Antony d'Ypres fotografen van de wederopbouw.

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Erik Tonen Books

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Erik Tonen Books
  • Na uw bestelling ontvangen u en Erik Tonen Books een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Erik Tonen Books vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Erik Tonen Books kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.