Wiarda, Anne - Bleu.

Schrijver:
Titel: Bleu.
ISBN: 9789029558457
Taal: Nederlands
Uitgever: De Arbeiderspers, Amsterdam Antwerpen
Bijzonderheden: 1999, 222pp, paperback.
Prijs: € 4,50 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Wanneer Vera met haar familie uit Amsterdam naar Marlot verhuist, vlak bij Wassenaar, komt ze terecht in een nieuwe wereld, die van de Haagse chic. Als dochter van een Friese boerenzoon beschikt Vera over geen enkel houvast bij haar entree in de hoogste kringen. Vera is verlegen -bleu zeggen ze in Den Haag-, niet erg gezond en onzeker over haar plaats in de wereld. Groot is dan ook haar opluchting wanneer er zomaar een vriendin voor haar geregeld wordt door haar ouders: Ada. Zij is de jongste telg uit de familie Haentjes-Dekker, een oud politiek geslacht. Vera is diep onder de indruk van de koele, zelfverzekerde Ada, die staat voor alles wat Haags en nieuw is - de school van Strang, de danslessen bij Eddy L. G. Cuijpers en het gymnasium van de giganten- een wereld vol bizarre codes en omgangsvormen.Bleu is bovenal een zedenschets van het dorp dat Den Haag heet. Anne Wiarda geeft een sardonisch inkijkje in de geheimzinnige kringen van het oude geld en de oude chic, de wereld van hockey, loden jassen en regimenten Schotse broekrokken. Daarnaast schetst ze een scherp en droogkomisch beeld van woelige periode waarin Nederland massaal links afsloeg en zelfs een deel van de Haagse society, zoals de familie Haentjes-Dekker, de parelketting en de collegedas afwierp om zich onder het volk te kunnen begeven.
Verder lezen

De boekenzolder uit Sellingen

Logo De boekenzolder

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij De boekenzolder

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met De boekenzolder
  • Na uw bestelling ontvangen u en De boekenzolder een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van De boekenzolder vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • De boekenzolder kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.