Mariska Vonk - De Utrechtse geschiedenis in meer dan 100 verhal

Schrijver:
Titel: De Utrechtse geschiedenis in meer dan 100 verhalen
ISBN: 9789055154319
Taal: Nederlands
Uitgever: Gennep, Uitgeverij Van
Bijzonderheden: 312pp, 2005, paperback, NIEUW
Prijs: € 7,50 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Samenvatting
Utrecht is een veelzijdige provincie. Dit geldt zowel voor de inwoners, de landschappen als voor de geschiedenis. Deze veelzijdigheid past ook heel goed bij een provincie die niet alleen geografische middelpunt van het land is maar ook tijdenlang het middelpunt van de macht, religie en economie is geweest. Al vanaf de Romeinse tijd was de provincie het middelpunt van machtsconflicten. In dit boek zijn verhalen uit de geschiedenis van de provincie opgenomen. De schrijvers van deze verhalen waren tijdgenoot van de gebeurtenis die zij beschreven. Soms waren zij er zelf bij, soms tekenden ze de verhalen op uit de mond van anderen. De persoonlijke indrukken en de gekleurde waarneming brengen de geschiedenis tot leven. Zo vertelt een tijdgenoot van David van Bourgondië over de veldslag van de Utrechters tegen de Hollanders te Westbroek in 1481. In een anonieme Utrechtse kroniek over de jaren 1566-1576 horen we samen met een tijdgenoot van gewond geraakte Spaanse soldaten wat zij met de stad Utrecht voorhadden gehad als hun aanval in 1574 was gelukt. Arnoldus van Duin beschrijft de gruweldaden van de Spanjaarden na de inname van Oudewater. Suzanna Gerritsdochter vertelt over het wonder dat ze beleefde in Montfoort. Een verzetsheld ontsnapt met behulp van een deugdelijke Duitse lepel uit kamp Amersfoort. Overlevenden van de grote treinramp uit 1962 vertellen de pers over de gruwelijkheden die zij hebben meegemaakt. En ook recente verhalen, zoals dat van Henk Westbroek over het Utrecht Centrum Project of dat van Ingmar Heytze over de sloop van de bunker aan het Servaasbolwerk, ontbreken niet.
Verder lezen

Axel uit Axel

particulier

Logo Axel

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Mariska Vonk - De Utrechtse geschiedenis in meer dan 100 verhalen

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Axel

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Axel
    Deze verkoper is een particulier, dit heeft invloed op welke rechten voor u als koper ontbreken. Zo heeft u geen herroepingsrecht of conformiteitsrecht. Verder lezen.
  • Na uw bestelling ontvangen u en Axel een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Axel vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Axel kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.