Petty, Richard E. & John T. Cacioppo - Attitudes and Persuasion

Schrijver:
Titel: Attitudes and Persuasion - Classic and Contemporary Approaches
ISBN: 9780697065513
Taal: Engels
Uitgever: Dubuque, Iowa : William C Brown, 1981
Bijzonderheden: Paperback, 314 pp. Met veel onderstrepingen, enkele aantekeningen. Verder in redelijk goede staat.
Prijs: € 5,00
Verzendkosten: € 4,00 (binnen Nederland)
Meer info:
ISBN 0697065510

Richard E. Petty is een vooraanstaande hoogleraar psychologie aan de Ohio State University.
Hij behaalde zijn Ph.D. in de sociale psychologie van de staat Ohio in 1977. Na zijn afstuderen begon Richard E. Petty zijn academische carrière als assistent-professor in de psychologie aan de Universiteit van Missouri, en in 1985 werd hij benoemd tot Frederick A. Middlebush Professor of Psychology. In 1987 keerde hij terug naar de Ohio State University voor een aanstelling als hoogleraar psychologie en directeur van het Doctoraatsprogramma Sociale Psychologie en is hij een vooraanstaande universiteitsprofessor sinds 1998. Hij was van 1998 tot 2002 en opnieuw van 2008 voorzitter van de afdeling Psychologie. tot heden.
Petty's onderzoek richt zich op de situationele en individuele verschillen die verantwoordelijk zijn voor veranderingen in overtuigingen, attitudes en gedrag. Meer specifiek onderzoekt zijn huidige werk het Elaboration Likelihood Model of persuasion. Dit model wordt gebruikt om vooroordelen, consumentenkeuze, politieke en juridische beslissingen en gezondheidsgedrag te begrijpen.
Hij was adviseur en panellid voor de National Academy of Sciences Committee on Dietary Guidelines Implementation to Improve the Health of Americans en the Committee for a Social Psychology of Aging, the National Institute on Drug Abuse panel on Using Persuasive Communication to Prevent Drug Abuse, en het National Science Foundation panel over de Human Dimensions of Global Change.
Prijzen en onderscheidingen
In 1999 werd hij genoemd als vooraanstaand wetenschapper-docent van de American Psychological Association. In 2000 ontving Petty de prijs voor Distinguished Scientific Contributions to Consumer Psychology van de Society for Consumer Psychology. In 2001 ontving hij de Donald T. Campbell Award for Distinguished Scientific Contributions to Social Psychology van de Society for Personality and Social Psychology. Petty is een fellow van de American Association for the Advancement of Science, de American Psychological Association en de Association for Psychological Science.
Petty was redacteur van het SPSP-tijdschrift, Personality and Social Psychology Bulletin, en associate editor voor het APA-tijdschrift, Emotion, en in de redactieraad van het Journal of Personality and Social Psychology, het Journal of Experimental Social Psychology, the Personality and Social Psychology Review, het Journal of Consumer Psychology en Media Psychology. In 2002 was Petty voorzitter van de Midwestern Psychological Association en in 2009 was hij voorzitter van de Society for Personality and Social Psychology.

John Terrence Cacioppo (12 juni 1951 - 5 maart 2018) was professor aan de University of Chicago. Hij richtte het University of Chicago Center for Cognitive and Social Neuroscience op en was directeur van het Arete Initiative van het Office of the Vice President for Research and National Laboratories aan de University of Chicago.
Eind jaren zeventig werkte Cacioppo samen met Richard E. Petty aan het elaboration likelihood model (ELM) van attitudes en overtuiging en begon hij onderzoek te doen naar individuele verschillen in cognitieve motivatie. Ze onderzochten ook de sociale en biologische invloeden op geest en gedrag. Petty en Cacioppo genoten van een vriendelijke intellectuele rivaliteit en werden beste vrienden en uiteindelijk kamergenoten zodat ze, in de woorden van Cacioppo, "geen pauze hoefden te nemen" tussen wetenschappelijke debatten. Het model van de waarschijnlijkheid van uitwerking kwam gedeeltelijk naar voren omdat Petty speculeerde dat het waarschijnlijker was dat het luisteren naar sterke argumenten als die van Cacioppo zou leiden tot een duurzame verandering van houding. Een decennium later begon Cacioppo samen te werken met Gary Berntson om in een ​​nieuw veld te pionieren dat ze sociale neurowetenschappen noemden. Dit leidde tot een uitbreiding van het onderzoek van Cacioppo waarin werd onderzocht hoe persoonlijke relaties onder de huid komen om sociale cognitie en emoties, persoonlijkheidsprocessen, biologie en gezondheid te beïnvloeden. Door hersenscans te gebruiken, autonome en neuro-endocriene processen te controleren en immuunfuncties te testen, ontdekte hij de overweldigende invloed van de sociale context - een factor die zo sterk is dat het de genetische expressie in witte bloedcellen kan veranderen. Het werk toonde verder aan hoe het subjectieve gevoel van sociale isolatie (eenzaamheid) onze percepties, gedrag en fysiologie op unieke wijze verstoort en een valkuil wordt die niet alleen isolatie versterkt, maar ook kan leiden tot vroege dood. In 2004 begonnen hij en William Patrick een samenwerking die leidde tot hun boek, Loneliness: Human Nature and the Need for Social Connection, waarin wordt gesteld dat sociale samenwerking in feite het kenmerk van de mensheid is. Gary Berntson, Jean Decety, Stephanie Cacioppo, Steve Cole, Dorret Boomsma en Abraham Palmer blijven de biologische mechanismen onderzoeken die betrokken zijn bij sociale perceptie, interpersoonlijke processen, cognitie, emotie en gedrag.
(Bron : Wikipedia)
Verder lezen

Apollonius uit Sint Hubert

particulier

Logo Apollonius

Bestelt u meerdere boeken, dan verzenden wij ze samen en betaalt u maar één keer verzendkosten. Bij bestellingen met een totaalbedrag van € 50,00 of meer is binnen Nederland de verzending gratis - bij bestellingen onder de 10 kg.
Verzendingen vinden plaats na ontvangst van betaling.

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Petty, Richard E. & John T. Cacioppo - Attitudes and Persuasion - Classic and Contemporary Approaches Petty, Richard E. & John T. Cacioppo - Attitudes and Persuasion - Classic and Contemporary Approaches Petty, Richard E. & John T. Cacioppo - Attitudes and Persuasion - Classic and Contemporary Approaches Petty, Richard E. & John T. Cacioppo - Attitudes and Persuasion - Classic and Contemporary Approaches

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Apollonius

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Apollonius
    Deze verkoper is een particulier, dit heeft invloed op welke rechten voor u als koper ontbreken. Zo heeft u geen herroepingsrecht of conformiteitsrecht. Verder lezen.
  • Na uw bestelling ontvangen u en Apollonius een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Apollonius vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Apollonius kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.