Bakker, Maarten / Graddy Boven / Henk Visser - Chef Kreuger : F

Schrijver:
Titel: Chef Kreuger : Fotograaf in opdracht van de Koninklijke Marine
Taal: Nederlands
Uitgever: Zaltbommel, Aprilis, 2008, 1e druk
Bijzonderheden: Gebonden, 23 x 22 cm, 168 pp., prachtig fotoboek met veel Indië. NIEUW geen pakket
Prijs: € 6,95 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Chef (Jozeph) Kreuger (1886-1971) is als luchtfotograaf een avonturier te land, ter zee en in de lucht. Voor de Koninklijke Marine produceert hij talloze foto's. De marine maakt destijds bij gebrek aan een eigen fotodienst gebruik van freelance fotografen. Chef Kreuger is ŽŽn van hen. Het brengt hem op plaatsen waar collega's nooit mogen komen.
In 1909 opent Chef een fotozaak in Den Helder en krijgt in 1917 van de marine opdracht om een fotodienst op het marinevliegkamp 'De Mok' op Texel op te zetten. Vliegkamp 'De Kooy' in Den Helder volgt al snel daarna.

Als eerste fotograaf vliegt hij boven het Marsdiep en verwerft daarmee de titel 'eerste luchtfotograaf van Nederland'. In 1921 vertrekt Kreuger naar Nederlands-Indi' en richt in Bandoeng een fototechnisch bureau op. In 1925 keert hij terug, wordt restauranthouder en is bestuurlijk actief.

Niet eerder is een boek over deze markante fotograaf verschenen. Chef Kreuger. Fotograaf in opdracht van de Koninklijke Marine toont een groot aantal foto's uit verschillende museale collecties en particulier bezit. Kreuger heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan de beeldvorming van Den Helder, het redding-wezen, de Koninklijke Marine en Nederlands-Indië gedurende de periode 1900-1925. //

Deze biografie gaat over Chef Kreuger (1886-1971), die vooral bekend werd als fotograaf in dienst van de Koninklijke Marine. Geboren in Den Helder maakte hij al vanaf 1900 foto's voor de marine en bleef in hun dienst tot 1925, waarvan de laatste vier jaar in Nederlands-Indië. Op basis van familiepapieren en andere archieven wordt zijn levensverhaal chronologisch verteld met de nadruk op zijn fotografische werk met voorbeelden uit museale en particuliere collecties. In de jaren 1917-1919 was hij tevens luchtfotograaf. In 1925 verliet hij dit beroep en werd onder meer restauranthouder. Ook ging hij de Helderse politiek in. Het boek is ruim geïllustreerd met zwart-witfoto's, waarvan de meeste door Kreuger zijn gemaakt. Hieronder zijn onder meer schepen, marinemensen, maar ook portretfoto's van familieleden en een galerij van Helderse redders in 1920. Een overzicht van foto's die Kreuger in dienst van de marine maakte tussen 1901 en 1921 besluit dit fraai verzorgde boek.
Verder lezen

Schatgraven uit Amsterdam

particulier

Logo Schatgraven

Schatgraven is geen winkel, maar afhalen op afspraak mag.

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Bakker, Maarten / Graddy Boven / Henk Visser - Chef Kreuger : Fotograaf in opdracht van de Koninklijke Marine

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Schatgraven

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Schatgraven
    Deze verkoper is een particulier, dit heeft invloed op welke rechten voor u als koper ontbreken. Zo heeft u geen herroepingsrecht of conformiteitsrecht. Verder lezen.
  • Na uw bestelling ontvangen u en Schatgraven een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Schatgraven vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Schatgraven kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.