Diekstra, René - De macht van een maîtresse. Hoe passie en pol

Schrijver:
Titel: De macht van een maîtresse. Hoe passie en politiek de laatste prins fataal werden
ISBN: 9789061127505
Taal: Nederlands
Uitgever: Karakter, 2011
Bijzonderheden: 1e druk, paperback, 431 pp, goede staat, pakketp./2
Prijs: € 4,50 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Was het zelfmoord? Of moord?
Op 27 augustus 1830 werd Louis Henri Joseph, hertog van Bourbon en de laatste prins van Condé, dood in zijn slaapkamer aangetroffen. Opgehangen aan de spanjolet van een raam. Daarmee begon een raadsel dat tot op de dag van vandaag onopgelost is gebleven. Hoewel zijn maîtresse de barones van Feuchères altijd categorisch heeft ontkend iets met de dood van haar minnaar van doen te hebben gehad, werd ze al spoedig van actieve betrokkenheid beschuldigd. Twee jaar lang was ze het middelpunt van strafrechtelijk onderzoek en civiele processen. Maar veroordeeld werd ze nooit.Toch is ze als femme criminelle de geschiedenis ingegaan.
Maar is zij werkelijk het minnares-monster geweest waarvoor zovelen haar hielden en tot op de dag van vandaag nog houden? Wie was de barones van Feuchères eigenlijk, die geboren werd als Sophie Dawes, en in bittere armoede opgroeide in een gezin in Engeland, op het eiland Wight? Die het schopte tot barones in een vreemd land en daar jarenlang intensieve contacten onderhield met de belangrijkste en machtigste mannen en vrouwen van haar tijd. Die mede-erfgenaam werd van een van de grootste vermogens die Frankrijk in die tijd kende. En vooral: waarom is het werkelijke, het gehele verhaal van de gebeurtenissen voorafgaande aan en tijdens die noodlottige augustusmaand van 1830 nooit verteld?
De macht van een maîtresse beschrijft de jarenlange zoektocht van René Diekstra naar het raadsel van de dood van de laatste prins van Condé. Een onderzoek dat hem door een groot deel van Europa voert en waarin hij de zeer opmerkelijke en pikante hoofdrollen van de maîtresse van de prins, dochter van een eenvoudige visser uit Engeland, en de koning van Frankrijk, Louis Philippe, blootlegt. Onderling hebben ze, als opbrengst van de dood van de prins, een van de grootste fortuinen van de Franse adel ooit, verdeeld. René Diekstra onthult ook de betrokkenheid bij het drama van een aantal andere hoofdrolspelers op het politieke toneel van Frankrijk en Europa in die tijd. Daaronder Napoleon en de hertog van Talleyrand.
Met de ontdekking van tal van eerder onbekende of onbeschreven feiten herschrijft René Diekstra op indringende en psychologisch buitengewoon heldere wijze een belangrijk deel van de Franse en daarmee van onze eigen Europese geschiedenis.
De macht van een maîtresse is een opzienbarend boek dat zich bevindt tussen psychologische non-fictie en historische wetenschap.
Verder lezen

Hartogboeken uit Rotterdam

zakelijk

Logo Hartogboeken

VERZENDKOSTEN NEDERLAND:
PostNL
Briefpakje: E 3,85 (tot 2 kg)
Pakketpost: E 6,95 naar een huisadres of E 6,45 naar een PostNL afhaalpunt
DHL
Pakketpost: E 6,25 naar een huisadres of E 4,75 naar een DHL afhaalpunt
DPD
Pakketpost: E 6,95 naar een huisadres
VERZENDKOSTEN BELGIË:
DPD
Pakketpost (KLEIN PAKKET): E 6,95 naar een huisadres
Pakketpost (GROOT PAKKET): E 8,00 naar een huisadres
__________________________________________________________________________________
Of afhalen in het magazijn (Maria Danneelserf 1, Capelle a/d IJssel) op ma. t/m zat. tussen 15.00 en 16.00 u. Alleen op afspraak!
Verder lezen

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Diekstra, René - De macht van een maîtresse. Hoe passie en politiek de laatste prins fataal werden Diekstra, René - De macht van een maîtresse. Hoe passie en politiek de laatste prins fataal werden

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Hartogboeken

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Hartogboeken
    Dit boekwinkeltje is een zakelijke verkoper. Hierdoor heeft u o.a. herroepingsrecht waarmee u het boek binnen 14 dagen na ontvangst retour kunt sturen. Verder lezen.
  • Identiteit verkoper:
    Antiquariaat A.F.G. den Hartog
    Kamer van Koophandel nummer: 24329792
    NL001621976B13
  • Na uw bestelling ontvangen u en Hartogboeken een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Hartogboeken vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Hartogboeken kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.