THAKAR, VIMALA - Hartstocht voor het Leven - uitgeverij Altamira

Schrijver:
Titel: THAKAR, VIMALA - Hartstocht voor het Leven - uitgeverij Altamira
Taal: Nederlands
Uitgever:
Bijzonderheden:
Prijs: € 30,00
Verzendkosten: € 4,50 (binnen Nederland)
Meer info:
Viniala Thakar is geen gewone leraar. Zelf zal ze zeggen dat zij helemaal geen leraar is, maar een vriendin die haar waarnemingen wil delen met al diegenen die daarbij aanwezig willen zijn. Zij heeft echter het uitzonderlijk vermogen datgene in woorden uit te drukken wat voor velen onzegbaar is. Tegelijk zijn de gesprekken met haar niet aan vorm of traditie gebonden. Een van haar voordrachten in Nederland leidde zij in met de woorden
'Jullie zullen zelf ontdekken dat deze bijeenkomsten worden ervaren als een samenzijn in vriendschap. Het zijn informele en intieme momenten waarin wij gezamenlijk op zoek zijn naar wat het mysterie van het leven voor ons betekent. Het zal vreugde teweeg brengen, vreugde en verdieping, en zal gedrenkt zijn in een intensiteit die het leven voelbaar dichterbij brengt'.
rec.
De intussen al bejaarde auteur is afkomstig uit India. Zij liet zich inspireren door hindoe-denkers als Vinobe Bhave (over de sociale oriëntatie) en Krishnamurti (over het zoeken naar de leegte). Van 1962 tot 1991 hield ze overal ter wereld lezingen. Er is geen beweging om haar heen, wel zijn er groepjes mensen die haar graag horen en lezen; in India is het de Jivan-yoga-foundation, die haar gedachten kenbaar maakt. Dit boek bevat een viertal toespraken plus een aantal vragen van toehoorders met daarop haar reactie. Haar opvattingen komen er in het kort op neer dat een mens oneigenlijk leeft, egoïstisch is, en zo de wereld in problemen brengt. Het is noodzaak dat men komt tot een psychische mutatie, een verandering van bewustzijn; men moet zoeker naar waarheid worden; heeft men deze waarheid gevonden (ofwel de leegte of het wezenlijke), ondermeer door leeg te worden, dan kunnen mens en mensheid gered worden. Het is interessant Vimala Thakar te lezen; zij is een hedendaagse goeroe die vrij toegankelijk is. Of haar weg de oplossing is, blijft de vraag, maar kennis nemen van haar ideeën kan geen kwaad. Mooi uitgegeven.
Verder lezen

VOL-DE-VENT uit Zwolle

particulier

Logo VOL-DE-VENT

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

 - THAKAR, VIMALA - Hartstocht voor het Leven - uitgeverij Altamira

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij VOL-DE-VENT

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met VOL-DE-VENT
    Deze verkoper is een particulier, dit heeft invloed op welke rechten voor u als koper ontbreken. Zo heeft u geen herroepingsrecht of conformiteitsrecht. Verder lezen.
  • Na uw bestelling ontvangen u en VOL-DE-VENT een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van VOL-DE-VENT vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • VOL-DE-VENT kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.