Pieter Biesboer - Delfts zilver, De top van de 16de en 17de ed

Schrijver:
Titel: Delfts zilver, De top van de 16de en 17de edelsmeedkunst uit de Lage Landen.
Uitgever: , Museum Prinsenhof, Delft, 2020
Bijzonderheden: gebonden / Hardcover, 624 pagina's, c. 150 illustraties in kleur, 21x26cm. ISBN 9789462622357.
Prijs: € 95,00
Verzendkosten: € 6,99 (binnen België)
Meer info:
Delfts zilver uit de 16de en 17de eeuw behoort tot de top van de edelsmeedkunst uit de Lage Landen. Deze publicatie biedt een mooi overzicht van hetgeen er door Delftse zilversmeden vervaardigd is in de periode vanaf 1536 tot 1807, de periode van het Delftse goud- en zilversmedengilde. De lezer wordt meegevoerd naar de bloeiperiode van het Delftse zilver, de objecten, de vervaardigers en de opdrachtgevers. In de 16de en 17de eeuw bestaan de pronkstukken met name uit nautilusbekers, drinkschalen en speciale tafelstukken, terwijl in de 18de eeuw de nadruk meer ligt op kostbare toiletserviezen en spektakelstukken als koelvaten, kandelabers, terrines, kraantjeskannen en koffie- thee- en chocoladekannen. Dit boek maakt duidelijk waarom de zilversmeedkunst in de 17de eeuw hoger stond aangeschreven en kostbaarder was dan de schilderkunst en hoe zilver generaties met elkaar verbindt. Naast de circa 150 afbeeldingen en vele details van zilveren en vergulde zilveren voorwerpen, zijn alle merken en biografieën van de meester goud- en zilversmeden van het Delftse gilde opgenomen. Mede door de afbeeldingen van de merken is dit boek tot een onmisbaar naslagwerk geworden.
Verder lezen

Erik Tonen Books uit Antwerpen

zakelijk

Logo Erik Tonen Books

Bedankt voor uw bestelling.
We sturen uw bestelling via verzendpartner POSTNL ** tarief voor alle pakjes ongeacht het gewicht is 6.99 Euro voor Nederland en België. U ontvangt van ons altijd een bevestiging en een factuur per e-mail.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Pieter Biesboer - Delfts zilver,  De top van de 16de en 17de edelsmeedkunst uit de Lage Landen.

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Erik Tonen Books

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Erik Tonen Books
    Dit boekwinkeltje is een zakelijke verkoper. Hierdoor heeft u o.a. herroepingsrecht waarmee u het boek binnen 14 dagen na ontvangst retour kunt sturen. Verder lezen.
  • Na uw bestelling ontvangen u en Erik Tonen Books een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Erik Tonen Books vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Erik Tonen Books kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.