Shakespeare, William / Vertaald door Gerrit Komrij. - Richard I

Schrijver:
Titel: Richard II.
ISBN: 9789035108325
Taal: Nederlands
Uitgever: Bert Bakker, Amsterdam
Bijzonderheden: 1990, Gebonden met stofomslag, 96 pp.
Prijs: € 4,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
RICHARD II - 1595 - 1596 - toont de tragische maar onvermijdelijke val van een koning. Richard, beïnvloed door een hem omringende kliek van vleiers en gunstelingen aan het hof, legde zijn onderdanen uitzinnig hoge belastingen op om zijn oorlogen te kunnen financieren. Uit onmacht verbant hij de kritische hertog Herford, Hendrik Bolingbroke. Als deze terugkeert om zijn vaders nalatenschap op te eisen, zet hij, te samen met een aantal rebellen de koning af. Richard wordt gedwongen zijn kroon aan Hendrik over te dragen en belandt in de gevangenis. Daar wordt hij vermoord door aanhangers van de nieuwe koning Hendrik IV.

In ons land kent iedere eeuw zijn eigen Shakespeare-vertaler. In de achttiende eeuw ontstond een eerste volledige vertaling in het Nederlands en in de negentiende eeuw verscheen de klassieke uitgave van Burgersdijk. Nu, in de twintigste eeuw, neemt Gerrit Komrij opnieuw de uitdaging aan. Hij zal, net als zijn voorgangers, zijn krachten beproeven op een vertaling van de 'complete Shakespeare'.
Verder lezen

De boekenzolder uit Sellingen

Logo De boekenzolder

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij De boekenzolder

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met De boekenzolder
  • Na uw bestelling ontvangen u en De boekenzolder een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van De boekenzolder vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • De boekenzolder kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.