Weg, M. van der - 100 jaar Albert Cuyp Markt

Schrijver:
Titel: 100 jaar Albert Cuyp Markt
ISBN: 9789059370913
Uitgever: Lubberhuizen, Uitgeverij Bas
Bijzonderheden: 2005, 175pp, zgan rijk geïllustreerd met archieffoto's én met speciaal voor deze gelegenheid gemaakte foto's.
Prijs: € 5,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Samenvatting
Van 'De Cuyp' was nog geen sprake, een eeuw geleden. Straatventers met karren dreven goede handel op de spontaan ontstane markt in de brede, centraal gelegen Albert Cuypstraat. Op 7 juli 1905 nam de gemeente het besluit een 'vrije markt' op zaterdagavond toe te staan. Maar al snel bleek die ene avond niet voldoende, de dagelijkse Albert Cuypmarkt werd in 1912 een feit. Sindsdien is de populariteit van De Cuyp alleen maar toegenomen, al ging de crisis van de jaren dertig niet aan de markt voorbij en keerden de meeste joodse marktkooplui na de oorlog niet meer terug. De draad werd opgepakt, de markt groeide en de bezoekers stroomden toe. In de 'gouden jaren zeventig' werd het aanbod gevarieerder toen de bevolking veranderde. De Cuyp werd een begrip tot ver buiten de stads- en landsgrens. Jaarlijks bezoeken nu zo'n zes miljoen mensen de markt. Deze geschiedenis, de verhalen van marktmensen, het dagelijks reilen en zeilen op de Cuyp komen uitgebreid aan bod in dit boek, rijk geïllustreerd met archieffoto's én met speciaal voor deze gelegenheid gemaakte foto's.
Verder lezen

boekenbinder

Logo boekenbinder

De opbrengst van Boekenbinder komt ten goede aan museumhoeve Overslot, dé culturele ontmoetingsplek van de Egmonden, met een schelpenmuseum, etnografica en laagdrempelige kunst en cultuur van hoog niveau! Ieder weekend van 14.00 tot 18.00 vrij te bezoeken op de Slotweg 42 te Egmond aan den Hoef.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Weg, M. van der - 100 jaar Albert Cuyp Markt

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij boekenbinder

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met boekenbinder
  • Na uw bestelling ontvangen u en boekenbinder een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van boekenbinder vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • boekenbinder kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.