boekenbinder is momenteel afwezig,boekenbinder heeft de volgende melding achtergelaten:

Wegens verbouwing is Boekenbinder t/m 30-04-2024 afwezig

De verkoper verwacht te reageren na 30-04-2024
Deze titel kan niet worden besteld.
Deze titel kan nu niet besteld worden. Probeer het later opnieuw

Weg, M. van der - 100 jaar Albert Cuyp Markt

Schrijver:
Titel: 100 jaar Albert Cuyp Markt
ISBN: 9789059370913
Uitgever: Lubberhuizen, Uitgeverij Bas
Bijzonderheden: 2005, 175pp, zgan 9789059370913 025 rijk geïllustreerd met archieffoto's én met speciaal voor deze gelegenheid gemaakte foto's.
Prijs: € 5,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Samenvatting
Van 'De Cuyp' was nog geen sprake, een eeuw geleden. Straatventers met karren dreven goede handel op de spontaan ontstane markt in de brede, centraal gelegen Albert Cuypstraat. Op 7 juli 1905 nam de gemeente het besluit een 'vrije markt' op zaterdagavond toe te staan. Maar al snel bleek die ene avond niet voldoende, de dagelijkse Albert Cuypmarkt werd in 1912 een feit. Sindsdien is de populariteit van De Cuyp alleen maar toegenomen, al ging de crisis van de jaren dertig niet aan de markt voorbij en keerden de meeste joodse marktkooplui na de oorlog niet meer terug. De draad werd opgepakt, de markt groeide en de bezoekers stroomden toe. In de 'gouden jaren zeventig' werd het aanbod gevarieerder toen de bevolking veranderde. De Cuyp werd een begrip tot ver buiten de stads- en landsgrens. Jaarlijks bezoeken nu zo'n zes miljoen mensen de markt. Deze geschiedenis, de verhalen van marktmensen, het dagelijks reilen en zeilen op de Cuyp komen uitgebreid aan bod in dit boek, rijk geïllustreerd met archieffoto's én met speciaal voor deze gelegenheid gemaakte foto's.
Verder lezen

boekenbinder uit Egmond-Binnen

particulier

Logo boekenbinder

Let op! Kijk ook in uw map "ongewenste mail". Soms komen berichten van Boekwinkeltjes.nl daarin terecht.
De opbrengst van Boekenbinder komt ten goede aan museumhoeve Overslot, dé culturele ontmoetingsplek van de Egmonden, met een schelpenmuseum en een wunderkammer met etnografica, naturalia en laagdrempelige kunst en cultuur van hoog niveau! Van maart t/m november ieder weekend van 15.00 tot 18.00 vrij te bezoeken op de Slotweg 42 te Egmond aan den Hoef.

De verkoper zal binnen 5 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Weg, M. van der - 100 jaar Albert Cuyp Markt