Zwagerman, Joost - Chaos en Rumoer (Ex.2)

Schrijver:
Titel: Chaos en Rumoer (Ex.2)
ISBN: 9789029561655
Taal: Nederlands
Uitgever: De Arbeiderspers - Amsterdam
Bijzonderheden: 1997, 3e druk, 248 pp paperback (leessporen op de rug, verder in goede staat!) Staat van het boek: 7.5-8.0
Prijs: € 4,00
Verzendkosten: € 4,50 (binnen Nederland)
Meer info:
Joost Zwagerman - Chaos en Rumoer (Ex.2)
(De Arbeiderspers)
ISBN 9029561653
3e druk 1997
248 pp paperback
(leessporen op de rug, verder in goede staat!)
Staat van het boek: 7.5-8.0

Otto Vallei lijdt aan zaalvrees, telefoonfobie en schrijfkramp. Vooral die kramp is hem een kwelling, want Otto heeft literaire ambities. Hij gaat gebukt onder de ergst aller schrijverskwalen: het writer's block. Ten einde raad overweegt hij om te beginnen aan een roman over een schrijver die maar niet tot schrijven komt. Als ook dat plan sneuvelt, zegt hij met bloedend hart de literatuur vaarwel. Hij wordt presentator van het nauwelijks beluisterde radioprogramma Chaos en Rumoer.Otto ziet zijn overstap als een beschamende degradatie: van de letteren naar de media, van de gooi naar de eeuwigheid naar een knieval voor het allervluchtigste. Bovendien voelt hij zich in zijn eer aangetast wanneer de even charismatische als schimmige succesauteur Eddy Waterland furore maakt met een roman over een schrijver die maar niet tot schrijven komt... Een roman over Otto Vallei, denkt Otto Vallei.Chaos en Rumoer gaat over de grote angsten van een kleine man. Joost Zwagerman schetst een hilarisch beeld van de wereld van de media, in het bijzonder van het zorgenkind dat Radio heet. Maar ook het literaire bedrijf krijgt een beurt. De satire in Chaos en Rumoer verandert radicaal van aard wanneer Otto en zijn collega's van de radio verstrikt raken in een kluwen van feit en fictie.Recensie(s)In de nieuwe roman van Zwagerman kampt de commercieel weinig succesvolle schrijver Otto Vallei met een writer's block. Hij overweegt dit onderwerp tot thema van een nieuwe roman te verheffen, maar na enige hilarische scènes ten burele van zijn uitgever, geeft hij zijn schrijverschap eraan. Hij wordt presentator van het radio-programma 'Chaos en rumoer'. Zijn tegenspeler, de succesvolle auteur Ed Waterland, is ogenschijnlijk met het roman-idee van Vallei op de loop gegaan; hij schrijft een roman over een schrijver die na een writer's block radio-presentator wordt. Het verloop van deze roman is bepalend voor het zich verder ontrollende verloop in de roman van Zwagerman. In een fraai spel van fictie en feit ('feit' althans binnen de romanwerkelijkheid en dus fictie binnen de roman), moet Vallei de grootste moeite doen zich aan het verloop van de roman van Waterland te onttrekken. Het spel van feit en fictie wordt in deze vlot leesbare, stilistisch krachtige, roman nog eens voortgezet door het hilarisch neerzetten van enkele grachtengordel-persoonlijkheden, waarmee het genre van de sleutelroman -en met name 'De grachtengordel' van Geerten Meijsing- wordt gepersifleerd. Vooraangeboden op a.i. 97-25-210-7. Normale druk.
(Biblion recensie, Jos Radstake.)

Prijs €4,-
Verder lezen

Stanley&Livingstone

Stanley&Livingstone uit Utrecht

Logo Stanley&Livingstone

Van Harte Welkom bij Stanley&Livingstone!
GRATIS verzending bij besteding van €20,- of meer (naar Belgie €25,-), nog eens 10% KORTING bij besteding van €40,- of meer.
U kunt kiezen uit een gevarieerd en alsmaar groeiend aanbod aan literatuur en romans, Engelstalige, Franstalige, Duitstalige en ook Spaanstalige boeken, maar ook Esoterie, Psychologie en Filosofie.
Alleszins de moeite waard om eens rond te kijken!
ZIEN WAT U KOOPT!
Alle boeken zijn ruimschoots voorzien van foto's zodat u een goed beeld krijgt van het boek. De staat van het boek is vaak omschreven en voorzien van een cijfer op de schaal van 1 tot 10. 10 = Nieuwstaat.
Verder lezen

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Zwagerman, Joost - Chaos en Rumoer (Ex.2) Zwagerman, Joost - Chaos en Rumoer (Ex.2) Zwagerman, Joost - Chaos en Rumoer (Ex.2)

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Stanley&Livingstone

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Stanley&Livingstone
  • Na uw bestelling ontvangen u en Stanley&Livingstone een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Stanley&Livingstone vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Stanley&Livingstone kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.