Deze titel kan niet worden besteld.
Deze titel kan nu niet besteld worden. Probeer het later opnieuw

McCourt, Malachy - Een zwemmende monnik

Schrijver:
Titel: Een zwemmende monnik
ISBN: 9789057135941
Taal: Nederlands
Uitgever: Uitgeverij Prometheus
Bijzonderheden: 2001, 286pp. Paperback
Prijs: € 5,50 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Nieuwstaat. De memoires van een van de broers van de inmiddels wereldberoemde Frank McCourt, en zijn boek 'De As van mijn Moeder'.

Het leven van een Amerikaanse acteur van Ierse afkomst in de jaren 1952-1963. Malachy McCourt vertrekt in 1952 uit Ierland naar de VS, om daar als dokwerker, barkeeper en acteur aan de kost te komen. Zo heeft hij zijn armoedige jeugd in Limerick achter zich gelaten. McCourt, een hartstochtelijk en theatraal drinker, gewapend met een geweldig gevoel voor humor en met de gave van vertellen, verovert in New York snel een eigen plaats. Hij heeft geld en vrouwen, en ook kinderen – maar ontdekt dat hij zijn herinneringen toch niet zo ver achter zich had gelaten als hij dacht.
Zijn huwelijk strandt als gevolg van overmatig drankgebruik. Uiteindelijk belandt hij als goudsmokkelaar in India, wat enkele sterke verhalen oplevert. De reünie met zijn ouders eindigt al na drie weken - alweer door drank - in een mislukking.

Recensies.
Het jongere broertje van Frank McCourt, Malachy, beschrijft hoe het hem is vergaan na net als zijn broer in Amerika te zijn aangekomen. Totaal andere stijl van schrijven, erg humoristich. Leuk om te lezen als je ook ‘De as van mijn moeder’ en het vervolg ‘De nieuwe wereld’ van Frank McCourt hebt gelezen. Malachy leidt ook een dergelijk leven, beschrijft het totaal anders maar zo leuk dat het de moeite waard is.

Dit boek raakt je tot in het diepst van je ziel. Wie meeleeft met dit gezin stopt pas als het uit is. Malachy McCourt, een topschrijver.
Verder lezen

Van Slingelandt uit Den Haag

particulier

Logo Van Slingelandt

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.