Amersfoort, Herman, Hans Blom, Dennis Bos, Gijsbert van Es - Be

Schrijver:
Titel: Belaagd en belegerd
ISBN: 9789460033537
Taal: Nederlands
Uitgever: Balans
Bijzonderheden: 2011, 352 pp., hardcover met stofomslag. Als nieuw.
Prijs: € 8,50 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Als nieuw.

Bij het Beleg van Leiden, in 1574, stierf een derde van de bevolking. Nog jaarlijks herdenkt de stad het einde van deze belegering met hutspot, haring en wittebrood.
Leiden staat niet alleen: steden zijn al duizenden jaren het toneel van strijd. Legendarisch is het beleg van het Griekse Troje, waaraan een houten paard een einde zou hebben gemaakt. Ruim 2000 jaar geleden bleef een Romeinse senator erop hameren dat ‘Carthago verwoest moest worden’. In de tijd van de kruisvaarders was Jeruzalem het middelpunt van strijd – niet voor het eerst, niet voor het laatst. De val van Constantinopel bracht het einde van het Byzantijnse Rijk. Ruim twee eeuwen later stonden moslims aan de poorten van het ‘roomse’ Wenen, een aanval die slechts met de grootste moeite kon worden afgeslagen. Ook in de moderne tijd lieten krijgsheren zich niet onbetuigd. In 1870 kreeg Parijs het zwaar te verduren; door honger werden zelfs de olifanten uit de dierentuin opgegeten. Verdun zal voor altijd verbonden blijven met de Eerste en Leningrad met de Tweede Wereldoorlog. Recentelijk werd zowel Sarajevo als Beiroet hevig getroffen.
Het rijk geïllustreerde Belaagd en belegerd bevat de verhalen van beroemde belegeringen uit de wereldgeschiedenis, van de Oudheid tot in onze tijd. Een schatkamer van verhalen over krijgskunst en overlevingsdrang, maar ook over mythe en folklore, en de mensen die achter de grote gebeurtenissen schuilgingen – als tactisch brein, maar vooral ook als strijders en, niet te vergeten, als slachtoffers.

Belaagd en belegerd kwam tot stand onder redactie van Herman Amersfoort (hoogleraar militaire geschiedenis), Hans Blom (hoogleraar Nederlandse geschiedenis, oud-directeur Nederlands Instituut voor Oorlogsdocumentatie), Dennis Bos (docent/onderzoeker Nederlandse geschiedenis) en Gijsbert van Es (NRC-redacteur).
Verder lezen

boekmakelaar uit Maastricht

zakelijk
Betaling met paypal is mogelijk.
Afhalen van boeken in overleg.
Na één dag geen antwoord, kijk dan in je spambox.

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Amersfoort, Herman, Hans Blom, Dennis Bos, Gijsbert van Es - Belaagd en belegerd

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij boekmakelaar

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met boekmakelaar
    Dit boekwinkeltje is een zakelijke verkoper. Hierdoor heeft u o.a. herroepingsrecht waarmee u het boek binnen 14 dagen na ontvangst retour kunt sturen. Verder lezen.
  • Identiteit verkoper:
    Boekmakelaar
    Kamer van Koophandel nummer: 69084912
    NL001112228B33
  • Na uw bestelling ontvangen u en boekmakelaar een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van boekmakelaar vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • boekmakelaar kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.