[Deyssel, Lodewijk van (= K.J.L. Alberdingk Thijm). Braat, L.P.J, Hora

Schrijver:
Titel: Doctor Karel Joan Lodewijk Alberdingk Thym (Lodewyk van Deyssel).
Uitgever:
Bijzonderheden: Originele penning, 60 mm (diameter), gesigneerd "L.P.J. Braat fecit".
Prijs: € 75,00
Verzendkosten: € 5,50 (binnen Nederland)
Meer info:
= Verso met tekst van Horatius: "Epistolae I 19 'Nec vivere carmina possunt, quae scribuntur aquae potoribus' Horatius" en [monogram] "PK" en "1935". Louk Tilanus, Handzame Sculptuur (De geschiedenis van de Vereniging voor Penningkunst): "De 71-jarige litterator Dr K.J.L. Alberdingk Thijm (1864,1952), die het pseudoniem Lodewijk van Deyssel voerde, heeft enige malen voor Braat geposeerd. Braat was een leerling van de Arnhemse beeldhouwer Gijs Jacobs van den Hof. Het is niet bekend of Thijm tevreden was met zijn uitbeelding; Thijm zag zichzelf nu eenmaal graag beter, in een hogere vorm. Braat heeft zijn aparte, caesareske kop in trois-quart even kaal neergezet als de achtergrond, met een opvallend zware hals en nek. Op de keerzijde staat een regel uit de Epistolae van Horatius, boven een brandende fakkel. `Nec vivere carmina possunt, quae scribuntur aquae potoribus' ofwel: Gedichten kunnen niet leven als zij geschreven zijn door een dichter, die zijn dorst met water moet lessen. Passend voor Van Deyssel. Er bestaan uitgaven van deze penning - gezien bij de firma Mevius te Vriezenveen - waarvan de achterkant van een andere penning afkomstig is: namelijk het fraaie wapen van de familie De Jonge, door Wenckebach gemodelleerd voor de Verenigingspenning van 1937. Een gevolg van verwisseling van de matrijs.
Verder lezen

Fahrenheit 451 uit Leiden

zakelijk

Logo Fahrenheit 451

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Fahrenheit 451

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Fahrenheit 451
    Dit boekwinkeltje is een zakelijke verkoper. Hierdoor heeft u o.a. herroepingsrecht waarmee u het boek binnen 14 dagen na ontvangst retour kunt sturen. Verder lezen.
  • Identiteit verkoper:
    Fahrenheit 451
    Kamer van Koophandel nummer: 68132026
    NL001986007B06
  • Na uw bestelling ontvangen u en Fahrenheit 451 een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Fahrenheit 451 vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Fahrenheit 451 kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.