Jan Verhulst - Therapie als alibi

Schrijver:
Titel: Therapie als alibi
ISBN: 9789026517273
Uitgever: Harcourt Assessment B.V.
Bijzonderheden: Als nieuw
Prijs: € 6,50
Verzendkosten: € 3,75 (binnen Nederland)
Meer info:
Wat speelt er zich zoal af in de spreekkamer van een psycholoog? Wat voor verhalen en problemen krijgt hij te horen? Gaat het in de regel om steeds dezelfde soort problemen die hij met behulp van zijn opleiding en ervaring kan (helpen) oplossen, of wordt de psycholoog vaak geconfronteerd met zaken die het uiterste vergen van zijn geduld, creativiteit, tolerantie en inlevingsvermogen?
In dit boek staan 15 verschillende casussen gepresenteerd, die met elkaar gemeen hebben dat ze allemaal gebaseerd zijn op ware verhalen. De gepresenteerde problematiek loopt sterk uiteen en is zeker niet alledaags te noemen; in de leerboeken van de psychologie en psychotherapie zul je de meeste van deze casussen in ieder geval niet aantreffen. Toch wordt de hulp van de psycholoog ingeroepen en op die hulpvraag moet hij, waar dat maar enigszins mogelijk en verantwoord is, een antwoord formuleren. In een aantal gevallen kan het dan gebeuren dat de ethische opvattingen van de psycholoog in het gedrang raken, of dat op een andere wijze persoonlijke overtuigingen en belangen een rol gaan spelen. Over deze mogelijke fricties gaat dit boek. Het is bedoeld om de discussie over een 'waardevrije' vorm van hulpverlening nieuw leven in te blazen. Het is tevens bedoeld om duidelijk te maken dat we van een protocollaire vorm van therapie, waarbij alle gedragingen van de therapeut min of meer vastliggen, in veel gevallen weinig te verwachten hebben.
Verder lezen

Zin in Boeken uit Heusden

zakelijk

Logo Zin in Boeken

Als u op 1 van onze aanbiedingen klikt dan opent de aanbieding in onze webshop. Hier kunt u het boek bestellen door uw gegevens in te vullen en vervolgens met Ideal (of overschrijving vanuit België) betalen. Zin in Boeken Heusden is gespecialiseerd in: Psychologie, Esoterie, Mystiek, Spiritualiteit. Boeken worden verstuurd in bubbeltjes envelop, retour sturen zonder opgave van redenen is altijd mogelijk Onze fysieke winkel is gevestigd in Heusden Vesting en is 6 dagen per week open, óók op zondag. Kom gezellig langs.
Verder lezen

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.