M. Eyskens - Leven in tijden van Godsverduistering

Schrijver:
Titel: Leven in tijden van Godsverduistering
ISBN: 9789020943085
Uitgever: Lannoo
Bijzonderheden: Goed - Ongelezen paperback. Zo goed als nieuw, op het schutblad stond een prijs in potlood geschreven en achterop een klein ezelsoor.
Prijs: € 9,95
Verzendkosten: € 3,75 (binnen Nederland)
Meer info:
* Sprankelend essay over de revoluties die onze samenleving doormaakt
*
Met bijzondere aandacht voor de rol en de toekomst van de Kerk en de taak van de christen
In Leven in tijden van godsverduistering noemt Mark Eyskens de mens geen gevallen engel, maar een overeind gekropen aap. Aan deze ontluisterende vaststelling koppelt hij de opmerking dat de primitieve mens, doordat hij rechtop ging lopen, een verticale levensvisie kreeg. Hij keek op naar de hemel en ontwikkelde een paradigma van verticaliteit.
De mens van de eenentwintigste eeuw, die wetenschappelijke bakens verzet en technologische grenzen verlegt en overschrijdt, breekt steeds vaker met dit "verticalistische" paradigma. Omhoog kijken hoeft niet meer voor hem. De informatie- en communicatierevolutie van vandaag is anti-autoritair. De netwerkmaatschappij, die van de wereld een dorp maakt, is per definitie democratisch.
In dit boek analyseert Mark Eyskens de gevolgen van deze gang van zaken voor de christelijke gemeenschap en de Kerk. In de overtuiging dat mensen en dingen verbeterbaar zijn, roept hij op tot bezinning over de taak van de christen in de hedendaagse maatschappij.
Verder lezen

Zin in Boeken uit Heusden

zakelijk

Logo Zin in Boeken

Als u op 1 van onze aanbiedingen klikt dan opent de aanbieding in onze webshop. Hier kunt u het boek bestellen door uw gegevens in te vullen en vervolgens met Ideal (of overschrijving vanuit België) betalen. Zin in Boeken Heusden is gespecialiseerd in: Psychologie, Esoterie, Mystiek, Spiritualiteit. Boeken worden verstuurd in bubbeltjes envelop, retour sturen zonder opgave van redenen is altijd mogelijk Onze fysieke winkel is gevestigd in Heusden Vesting en is 6 dagen per week open, óók op zondag. Kom gezellig langs.
Verder lezen

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

M. Eyskens - Leven in tijden van Godsverduistering