Arndt - Derde boek ware christendom innerl. mens

Schrijver:
Titel: Derde boek ware christendom innerl. mens
ISBN: 9789024244317
Uitgever: Kok ten Have, Uitgeefmaatschappij
Bijzonderheden: Goed - Ongelezen boek, heeft lichte gebruikssporen. Hier en daar een aantal verkleuringen en de kaft is iets geschaafd.
Prijs: € 10,00
Verzendkosten: € 3,75 (binnen Nederland)
Meer info:
Het derde boek van het Ware Christendom over de innerlijke mens (oorspronkelijk 1605 – (Oorspr. Nederlandse uitg.: 1631) vertaald en toegelicht door ds J. Happee 1988)

Hoe God de hoogste schat, namelijk zijn Rijk, gelegd heeft in het hart van mensen als een verborgen schat in de akker, als een goddelijk licht van de zielen en hoe dat in ons is op te wekken en te zoeken.

Recensie(s):
Het boek het ‘Ware Christendom’ van Johannes Arndt verscheen in 1605. Het is vele malen en in vele talen herdrukt tot het eind van de 19e eeuw. Het is wat betreft verspreiding en invloed vergelijkbaar met de ‘Navolging van Christus’ van Thomas a Kempis en met ‘Een Christenreis’ van John Bunyan. Arndt was een Luthers theoloog, maar hij werd gelezen in alle stromingen van de reformatie. Dit derde deel van zijn boek gaat over de ‘innerlijke mens’. D.w.z. het accent ligt op de verinnerlijking van het geloof. De persoonlijke doordenking van de praktijk van het christendom in het gewone leven staat centraal. Het is interessant om in onze tijd kennis te nemen van een geloofsboek dat vele generaties van christenen voor ons heeft geïnspireerd.
Verder lezen

Zin in Boeken uit Heusden

zakelijk

Logo Zin in Boeken

Als u op 1 van onze aanbiedingen klikt dan opent de aanbieding in onze webshop. Hier kunt u het boek bestellen door uw gegevens in te vullen en vervolgens met Ideal (of overschrijving vanuit België) betalen. Zin in Boeken Heusden is gespecialiseerd in: Psychologie, Esoterie, Mystiek, Spiritualiteit. Boeken worden verstuurd in bubbeltjes envelop, retour sturen zonder opgave van redenen is altijd mogelijk Onze fysieke winkel is gevestigd in Heusden Vesting en is 6 dagen per week open, óók op zondag. Kom gezellig langs.
Verder lezen

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.