Heyer - Rozenkruisers in europa

Schrijver:
Titel: Rozenkruisers in europa
ISBN: 9789074244022
Uitgever: Hibernia uitgevers
Bijzonderheden: Goed - Hardcover inclusief stofomslag. De randjes van de omslag zijn niet helemaal gaaf meer, op de eerste pagina stond wat tekst in po
Prijs: € 5,95
Verzendkosten: € 3,75 (binnen Nederland)
Meer info:
Over de Rozenkruisers is veel literatuur verschenen. Het uitgangspunt voor de belangstelling is veelal gelegen in de moderne stromingen die zich tooien met deze naam. Weinig geschriften houden zich echter bezig met de bronliteratuur. De historicus Karl Heyer onderzoekt de inhoud van de Rozenkruisers- geschriften uit het begin van de 17de eeuw.
Deze geschriften zijn:
* De alchemische bruiloft. 1604/1605.
* Fama Fraternitatis Rosae Crucis. 1614.
* Confessio Fratemitatis. 1615.
Heyer toont aan hoe de verwezenlijking van de inhoud had kunnen leiden tot een Natuurwetenschap die de geest niet verloochent en tot een Sociaal Leven dat ‘de mens als maat’ niet uit het oog verliest. De moderne vraag naar de relatie tussen religie en wetenschap en de maatschappelijke worsteling met het sociale probleem laten zien hoe centraal de culturele impuls van de Rozenkruisers staat in de wording van het moderne Europa.
Verder lezen

Zin in Boeken uit Heusden

zakelijk

Logo Zin in Boeken

Als u op 1 van onze aanbiedingen klikt dan opent de aanbieding in onze webshop. Hier kunt u het boek bestellen door uw gegevens in te vullen en vervolgens met Ideal (of overschrijving vanuit België) betalen. Zin in Boeken Heusden is gespecialiseerd in: Psychologie, Esoterie, Mystiek, Spiritualiteit. Boeken worden verstuurd in bubbeltjes envelop, retour sturen zonder opgave van redenen is altijd mogelijk Onze fysieke winkel is gevestigd in Heusden Vesting en is 6 dagen per week open, óók op zondag. Kom gezellig langs.
Verder lezen

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.