D. E. Harding - Open voor de Bron

Schrijver:
Titel: Open voor de Bron
ISBN: 9789077228616
Uitgever: Samsara Uitgeverij B.V.
Bijzonderheden: Nieuw
Prijs: € 20,90
Verzendkosten: € 3,75 (binnen Nederland)
Meer info:
Open voor de Bron bevat geschriften, uitspraken en oefeningen van Douglas E. Harding (1909 – 2007). De selectie is verzameld door Richard Lang en geeft een uitstekend beeld van Hardings gedachtenwereld.

Harding is heel goed thuis in de geschriften van de grote mystici van de wereld. Wat hij zegt is geheel in overeenstemming met de lange spirituele traditie die zich uitstrekt van de aloude Indiase Oepanishads via de zieners van alle grote religies tot de dag van vandaag. Toch is Hardings methode van bewustwording voornamelijk geïnspireerd op de moderne wetenschap. Hij doet meer een beroep op de aanwijzingen van de zintuigen dan op geopenbaarde waarheid.

De eigen spontane ervaring van jezelf staat dan ook centraal in de leer van Harding: wat ben je, hier en nu? Wie ben je werkelijk? Harding wijst op het observeerbare feit dat wat je in de kern bent, verschilt van wat je van een afstand lijkt. Ben je in essentie een ‘iets’ en afgescheiden van andere ‘ietsen’, of ben je ‘Niets’, en daarom in aanleg alles?
Harding is vooral bekend geworden door zijn boek Leven zonder hoofd. Hierin beschrijft hij een ervaring die hij in de jaren 1930 had, waarbij hij het gevoel had ‘hoofdloos’ te zijn. Hij realiseerde zich ineens dat je kijkt vanuit je hoofd, maar dat dit voor jezelf niet zichtbaar is. Je kijkt eigenlijk vanuit het niets, vanuit een lege ruimte van waaruit je de wereld schept.

In de decennia daarna ontwikkelde Harding allerlei eenvoudige gewaarzijnsoefeningen, die hij in veel van zijn boeken en artikelen beschreef. Hiermee kan iedereen dit ‘hoofdloos zijn’ simpelweg ervaren en zien wie hij werkelijk is.
Verder lezen

Zin in Boeken uit Heusden

zakelijk

Logo Zin in Boeken

Als u op 1 van onze aanbiedingen klikt dan opent de aanbieding in onze webshop. Hier kunt u het boek bestellen door uw gegevens in te vullen en vervolgens met Ideal (of overschrijving vanuit België) betalen. Zin in Boeken Heusden is gespecialiseerd in: Psychologie, Esoterie, Mystiek, Spiritualiteit. Boeken worden verstuurd in bubbeltjes envelop, retour sturen zonder opgave van redenen is altijd mogelijk Onze fysieke winkel is gevestigd in Heusden Vesting en is 6 dagen per week open, óók op zondag. Kom gezellig langs.
Verder lezen

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

D. E. Harding - Open voor de Bron