GREIVE - Greive, Jan: - Johan Conrad Greive (1837-1891)

Schrijver:
Titel: Johan Conrad Greive (1837-1891)
Uitgever: Scriptum Art
Bijzonderheden: Maart 2013, (25,6 x 28 cm), 224 pp. Dutch text, 292 ills. (colour & b/w), hardcover.
Prijs: € 25,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Tijdelijke aanbieding ; Van € 35,00 nu € 25,00. De Amsterdamse schilder Johan Conrad Greive jr. (1837–1891) beschikte over een groot tekentalent dat al vroeg werd onderkend. Hij kreeg onderricht van zijn oom, de kunstenaar Petrus Franciscus Greive, die over een schildersatelier beschikte op de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten. Later krijgt hij ook onderwijs van de schilder Cornelis Springer. In diens atelier bekwaamt hij zich onder meer in de etstechniek. Veel van zijn onderwerpen vond Greive in Amsterdam. Zijn stads- en riviergezichten, tekeningen en schilderijen van schepen worden ook nu nog onder kenners hoog gewaardeerd vanwege de realistische weergave en detaillering. Greive vond ook onderwerpen buiten de hoofdstad. Hij reisde door Nederland, Frankrijk en Duitsland, en maakte zelfs een voor die tijd ongebruikelijke reis naar IJsland. In opdracht van kunsthandel Buffa & Zonen maakte hij een reeks litho’s van het eiland Java op basis van de tekeningen, aquarellen en schilderijen van Abraham Salm. Hoewel Greive nooit Nederlands-Indië bezocht, varieerden de loftuitingen aan zijn adres van ‘adembenemend meesterlijke techniek’ tot ‘absoluut voortreffelijk’, ‘hoogtepunt in weergave’ en ‘briljant kleurgebruik’. Coen Greive werd door de ziekte van zijn vader, al op jonge leeftijd gedwongen om het gezin financieel bij te staan. Als tekenaar wist hij de kost te verdienen met een reeks illustraties voor boeken en populaire tijdschriften als De Gids en Eigen Haard. Van zijn voornaamste opdrachtgever, Kunsthandel Buffa & Zonen, kreeg hij met regelmaat opdrachten tot het vervaardigen van prenten en tekeningen. Zijn schilderijen en aquarellen vonden makkelijk hun weg naar bekende verzamelaars. Ook binnen de Amsterdamse kunstwereld van zijn tijd was Coen Greive geen onbekende. Hij bekleedde verschillende bestuursfuncties bij Arti et Amicitiae. Tevens was hij werkend lid bij Felix Meritis. Tijdens zijn leven werd hij verscheidene malen onderscheiden. Coen Greive, die zijn werken signeerde met Johan Conrad Greive jr,, was een begenadigd tekenaar, graficus, aquarellist en schilder. In zijn werk zijn hier en daar invloeden van de impressionisten en de schilders van de Haagse School waar te nemen. Toch verbeeldt hij wat hij ziet op natuurgetrouwe en exacte wijze. Greive is daarom in de eerste plaats een realist ‘pur sang’ en een hardwerkende, voortreffelijk vakman.
Verder lezen

Scriptum Art Books

zakelijk

Scriptum Art Books uit Den Haag

Logo Scriptum Art Books

Scriptum Art Books is een gespecialiseerde online kunstboekwinkel en uitgever. Scriptum Art Books is deelnemer aan een aantal kunstbeurzen zoals ondermeer TEFAF Maastricht, PAN Amsterdam, Art Breda, KunstRAI. Bezoeken is altijd mogelijk, maar graag op afspraak om teleurstelling of een dichte deur te voorkomen.
Verzendkosten die in rekening worden gebracht zijn de netto verzendkosten. Deze kunnen dus variëren afhankelijk van het gewicht en dikte van het pakket.

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

GREIVE -  Greive, Jan: - Johan Conrad Greive (1837-1891)

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Scriptum Art Books

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Scriptum Art Books
    Dit boekwinkeltje is een zakelijke verkoper. Hierdoor heeft u o.a. herroepingsrecht waarmee u het boek binnen 14 dagen na ontvangst retour kunt sturen. Verder lezen.
  • Identiteit verkoper:
    Scriptum Art Books
    Kamer van Koophandel nummer: 24262318
    NL804985340B01
    www.scriptumart.nl
  • Na uw bestelling ontvangen u en Scriptum Art Books een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Scriptum Art Books vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Scriptum Art Books kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.