Anselm Grün - Grün, Anselm-Paulus

Schrijver:
Titel: Grün, Anselm-Paulus
ISBN: 9789025959289
Uitgever:
Bijzonderheden: Paulus was een gedreven apostel, maar hij is in de geschiedenis van het christendom ook omstreden. Anselm Grün gaat op zoek naar de kern: welke ervaringen gaan schuil achter Paulus' missie? En wat kunnen die ervaringen voor ons betekenen? De apos...
Prijs: € 7,50
Verzendkosten: € 3,50 (binnen Nederland)
Meer info:
Paulus was een gedreven apostel, maar hij is in de geschiedenis van het christendom ook omstreden. Anselm Grün gaat op zoek naar de kern: welke ervaringen gaan schuil achter Paulus' missie? En wat kunnen die ervaringen voor ons betekenen?
De apostel Paulus opereerde in een multireligieuze wereld. Hij maakte zendingsreizen, schreef brieven aan christengemeenschappen en gaf mede vorm aan de jonge kerk. Maar hij raakte ook omstreden: joden, vrouwen, protestanten en rooms-katholieken, oosterse christenen – allen hebben hun eigen 'Paulusbeeld' en hun bezwaren
tegen zijn theologie ontwikkeld.
Anselm Grün had behoefte aan een nieuwe toegang tot deze bijbelse figuur. Hij mediteerde over Paulus' geschriften, op zoek naar de ervaringen achter de theologie. Kunnen ook wij nog deelhebben aan die rijke ervaringswereld? Wat is voor Paulus de kern van het christelijk geloof ? Kan zijn visie ons helpen in gesprekken met aanhangers van andere godsdiensten?Anselm Grün (1945) is monnik van de benedictijner abdij in Münsterschwarzach. Hij wordt door veel mensen gewaardeerd als zielzorger, spiritueel adviseur en pastoraal begeleider. Grün behoort tot de meest gelezen christelijke auteurs van onze tijd.
Verder lezen

Boekenstek uit Goudswaard

zakelijk

Logo Boekenstek

Onze verzendkosten bedragen € 3,50 per bestelling (binnen Nederland). Bij bestellingen boven de € 50,- betaalt u geen verzendkosten. Zie voor meer informatie www.boekenstek.nl.

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Anselm Grün - Grün, Anselm-Paulus