BOUTS - Henderiks, V.: - Albrecht Bouts [1451/55-1549]

Schrijver:
Titel: Albrecht Bouts [1451/55-1549]
Uitgever: Brepols Publishers
Bijzonderheden: December 2011, (22 28 cm), 466 pp. Dutch text,400 colour ills., hardcover
Prijs: € 99,50 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Verschenen in de serie Bijdragen tot de studie van de Vlaamse Primitieven. Albrecht Bouts (1451/55 - 1549) is de eerste monografie met een oeuvrecatalogus gewijd aan de kunstenaar. Bouts was de jongste zoon van Dieric Bouts. Hij werd opgeleid in het atelier van zijn vader in Leuven. Bouts kende een voor zijn tijd uitzonderlijk lang leven. Het volume opent met een overzicht van de receptiegeschiedenis van de schilder. Vervolgens worden de artistieke persoonlijkheid van de meester, de familiale erfenis en het kader van zijn activiteiten behandeld, met als doel om zijn eigenhandige productie te scheiden van die van zijn atelier. Zo kan een vijftigtal schilderijen worden toegeschreven aan de meester en aan zijn naaste medewerkers. De auteur van het boek, Valentine Henderiks, is geschoold in de technische analyse. Zij steunt haar betoog op een direct onderzoek van de werken, zowel op stilistisch als op schildertechnisch vlak, waarbij ze zich onder meer baseert op de minutieuze interpretatie van talrijke wetenschappelijke beeldvormingsdocumenten. Naast de collecties van musea vormden meerdere onbestudeerde werken uit privécollecties een kostbare bron van informatie, wat resulteerde in nieuwe onderzoekspistes. Het volume incorporeert een geïllustreerde oeuvrecatalogus met bijna driehonderd schilderijen. Hierin wordt de omvang van de atelierproductie behandeld: private devotietaferelen, maar ook de reikwijdte van de boutsiaanse invloed die zich tot ver buiten de Leuvense activiteitssfeer, tot in Spanje, en tot lang na de dood van de meester, laat gevoelen. Een rijkelijke reeks illustraties, die het onmisbare complement vormt voor elke vorser en geleerde ter zake, vervolledigt het volume.
Verder lezen

Scriptum Art Books

zakelijk

Scriptum Art Books uit Den Haag

Logo Scriptum Art Books

Scriptum Art Books is een gespecialiseerde online kunstboekwinkel en uitgever. Scriptum Art Books is deelnemer aan een aantal kunstbeurzen zoals ondermeer TEFAF Maastricht, PAN Amsterdam, Art Breda, KunstRAI. Bezoeken is altijd mogelijk, maar graag op afspraak om teleurstelling of een dichte deur te voorkomen.
Verzendkosten die in rekening worden gebracht zijn de netto verzendkosten. Deze kunnen dus variëren afhankelijk van het gewicht en dikte van het pakket.

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

BOUTS -  Henderiks, V.: - Albrecht Bouts [1451/55-1549]

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Scriptum Art Books

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Scriptum Art Books
    Dit boekwinkeltje is een zakelijke verkoper. Hierdoor heeft u o.a. herroepingsrecht waarmee u het boek binnen 14 dagen na ontvangst retour kunt sturen. Verder lezen.
  • Identiteit verkoper:
    Scriptum Art Books
    Kamer van Koophandel nummer: 24262318
    NL804985340B01
    www.scriptumart.nl
  • Na uw bestelling ontvangen u en Scriptum Art Books een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Scriptum Art Books vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Scriptum Art Books kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.