Slechte, Henk & Sander Paarlberg: - Willem II. De koning en de

Schrijver:
Titel: Willem II. De koning en de kunst.
Uitgever: Wbooks
Bijzonderheden: March 2014, (23 x 28 cm), 334 pp. Dutch text, 375 ills., paperback.
Prijs: € 29,95 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Koning Willem II (1792-1849) ging de geschiedenis in als Held van Waterloo en de koning die in 1848 in één nacht van conservatief liberaal werd. Minder bekend is dat Willem II een van de belangrijkste kunstverzamelingen van zijn tijd had. Die bevatte Vlaamse primitieven, schilderijen uit de Italiaanse Renaissance, topstukken uit de Hollandse Gouden Eeuw, zoals Rembrandts Man in Oosterse kledij, en tekeningen van Rafaël en Leonardo da Vinci. Hij trouwde met de Russische tsarendochter Anna Paulowna. Samen introduceerden zij een hofleven in Nederland vol pracht en praal. Door de grote schulden van de 'Kunsten-Koning' moest de collectie na zijn dood in 1850 worden geveild. De Nederlandse staat hield zich daarbij - naar goed liberaal gebruik - afzijdig. Een topcollectie verspreide zich over de wereld. Voor het eerst sinds 160 jaar wordt een belangrijk deel van de koninklijke verzameling weer bij elkaar gebracht en net zo aan de kunstliefhebbers gepresenteerd als de koning dat deed in zijn Gotische Zaal in Den Haag. Met bijdragen van Ellinoor Bergvelt (UvA), Paul Rem (Paleis Het Loo Nationaal Museum), Erik Hinterding (Rijksmuseum), Rob van der Laarse (Universiteit van Amsterdam), Jeroen van Zanten (Universiteit van Amsterdam), Sander Paarlberg (Dordrechts Museum) en Boris Asvarisjtsj (Hermitage) Catalogus bij de tentoonstelling in het Dordrechts Museum in samenwerking met het Staatsmuseum Hermitage (sint-Petersburg), Villa Vauban (Luxemburg) en het Koninklijk Huisarchief.
Verder lezen

Scriptum Art Books

zakelijk

Scriptum Art Books uit Den Haag

Logo Scriptum Art Books

Scriptum Art Books is een gespecialiseerde online kunstboekwinkel en uitgever. Scriptum Art Books is deelnemer aan een aantal kunstbeurzen zoals ondermeer TEFAF Maastricht, PAN Amsterdam, Art Breda, KunstRAI. Bezoeken is altijd mogelijk, maar graag op afspraak om teleurstelling of een dichte deur te voorkomen.
Verzendkosten die in rekening worden gebracht zijn de netto verzendkosten. Deze kunnen dus variëren afhankelijk van het gewicht en dikte van het pakket.

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Slechte, Henk & Sander Paarlberg: - Willem II. De koning en de kunst.

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Scriptum Art Books

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Scriptum Art Books
    Dit boekwinkeltje is een zakelijke verkoper. Hierdoor heeft u o.a. herroepingsrecht waarmee u het boek binnen 14 dagen na ontvangst retour kunt sturen. Verder lezen.
  • Identiteit verkoper:
    Scriptum Art Books
    Kamer van Koophandel nummer: 24262318
    NL804985340B01
    www.scriptumart.nl
  • Na uw bestelling ontvangen u en Scriptum Art Books een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Scriptum Art Books vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Scriptum Art Books kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.